23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaExpoziții, ateliere, paradă de modă la Târgul de Paște și la Galeriile „Cromatic“

Expoziții, ateliere, paradă de modă la Târgul de Paște și la Galeriile „Cromatic“

Centrul Creației Populare Dolj prezintă expoziții, ateliere, paradă de modă la Târgul de Paște și la Galeriile „Cromatic“. Vor fi pânze cu flori și portrete realizate de Ilinca Butucea, Florin Măceșanu și artiști din Asociația Seniori Art Craiova.

Duminica Floriilor, 28 aprilie, deschide în Parcul „Nicolae Romanescu“ – Zona Foișor expozițiile de pictură:

  • „Flori de Florii“ (între orele 12:00 – 15:00),
  • „Să trăim frumos într-un mediu sănătos“ (10:00 – 18:00),realizate de Asociația Seniori Art Craiova.

Tot duminică, 28 aprilie, artistul vizual Daniel Guță va susține atelierul de pictură pentru copii. Atelierul se va desfășura între orele 12:00 – 15:00 și va cuprinde grupe de câte 6 copii pe oră.

Duminica Floriilor o readuce la Târgul de Paște și pe creatoarea de modă Ilinca Butucea, pentru a prezenta începând cu ora 17:00 mai multe creații vestimentare care îi poartă semnătura.      

Pe Ilinca Butucea o regăsim, de asemenea, alături de artistul plastic Florin Măceșanu în expoziția „Stil și culoare“, expoziție de pictură, flori și portrete, în perioada 28 – 30 aprilie, între orele 11:00 – 18:00, pe aleea Casei Bibescu.

Expoziția „Să trăim frumos într-un mediu sănătos“

În a doua zi a Sărbătorilor pascale ne revedem la Târgul de Paște, la expoziția „Să trăim frumos într-un mediu sănătos“ realizată de Asociația Seniori Art Craiova în intervalul orar 10:00 – 18:00, în Parcul Romanescu – Zona Foișor.

Până atunci, luni, 29 aprilie, la ora 15:00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vernisează două expoziții la Galeriile „Cromatic“ ale instituției.

Este vorba despre „Icoana prin ochii copiilor“ (profesori îndrumători: Daniel Guță – artist vizual și Mădălina Prodana – profesoară la Școala Terraveda din Craiova), în cadrul căreia vor susține un medalion muzical copiii: Ruxandra Lucan – 11 ani, Rebeca Amza – 8 ani și Rareș Lucan – 8 ani.

Tot luni, 29 aprilie, la ora 15:00 va fi deschisă și expoziția de grafică și pictură „Credință și culoare“, semnată de Dana Curcă – artist liric.

Expozițiile deschise la Galeriile „Cromatic“ vor putea fi vizitate până la 17 mai 2024 (mai puțin perioada 01 – 06 mai), de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, strada Alexandru Macedonski, numărul 28. Intrarea este liberă.

Citește și: Dolj: Campanie de recrutare pentru cei care vor să devină jandarmi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS