20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura“METAmorfoze” cu violonistul Aron Cavassi și pianistul Daniel Dascălu la Filarmonica Oltenia Craiova

“METAmorfoze” cu violonistul Aron Cavassi și pianistul Daniel Dascălu la Filarmonica Oltenia Craiova

Publicul este invitat la Filarmonica Oltenia, miercuri, de la ora 19.00, să se bucure de un concert cameral. Vor interpreta tineri artiști: Aron Cavassi, la vioară și Daniel Dascălu, la pian.

Evenimentul va include o varietate de lucrări ale unor compozitori de referință din perioada modernă și contemporană, precum:

  • Philip Glass (SUA),
  • Benjamin Britten (Marea Britanie),
  • Arvo Pärt (Estonia),
  • Paul Constantinescu,
  • George Enescu,
  • Béla Bartók (Ungaria).

Numele recitalului, METAmorfoze, după lucrarea omonimă a lui Philip Glass, are ca punct de plecare cartea lui Kafka ”Metamorfoza”, una din cele mai enigmatice opere ale secolului al XX-lea, generând numeroase interpretări, de la cele psihanalitice sau existențialiste  la cele religioase sau istorice.

Dacă prima parte a concertului este dedicată exclusiv  muzicii internaționale, a doua parte abordează lucrarea marelui Enescu, Sonata nr.2 în Fa minor, prima capodoperă enesciană.

Despre artiștii invitați

Aron Cavassi, originar din Freiburg, Germania, și-a demonstrat măiestria ca violonist în numeroase concerte solo și alături de diverse formații camerale în întreaga Europă. Daniel Dascălu, un pianist cu o carieră impresionantă, a susținut recitaluri pe scene de prestigiu și a obținut premii la concursuri naționale și internaționale.

Actorii Laurențiu Nicu și Anca Țecu vor ilustra imaginile sonore prin secvențe de mișcare scenică și dans contemporan aducând mai aproape de public mesajul lucrărilor abordate de muzicieni. Această colaborare între cei patru tineri artiști va crea o atmosferă inedită și emoționantă pentru iubitorii de muzică clasică din Craiova.

Citește și: „Dolju-n bucate“, expoziții de artă tradițională și atelier de cusături, la Ziua Olteniei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS