17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaConcert Ceaikovski la Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 50

Concert Ceaikovski la Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 50

Armonii jubiliare la Filarmonica ”Oltenia”Craiova. Emir Nuhanović și Stefan Milenkovich aduc magia lui Ceaikovski la Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 50.

Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 50 își va deschide porțile pentru încă o seară de excepție, alături de maestrul Emir Nuhanović și violonistul Stefan Milenkovich.

Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 50 se pregătește să încânte auditoriul cu un concert Ceaikovski. Evenimentul are loc în sala de concerte a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, pe 8 decembrie, ora 19:00.

Sub bagheta maestrului Nuhanović, fost director al Filarmonicii din Sarajevo, alături de virtuozitatea lui Milenkovich la vioară, Orchestra Filarmonicii ”Oltenia” va interpreta:

  • trei capodopere de Piotr Ilici Ceaikovski, printre care „Capriciul italian”, op. 45,
  • uvertura-fantezie „Romeo și Julieta”
  • concertul în Re major pentru vioară și orchestră”, op. 35.

Maestrul Emir Nuhanović a declarat pentru publicația ”Avaz”: ”Este o mare onoare pentru mine să dirijez la acest festival prestigios și mă bucur mai ales să știu că solistul concertului va fi Stefan Milenkovich, care tocmai s-a întors dintr-un turneu de o lună în America. Desigur, după șapte luni, sunt din nou alături de dragii mei colegi muzicieni ai Filarmonicii ”Oltenia”.

Citește și: Dolj: Nou serviciu de evidenţă a persoanelor din Secu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS