25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaNoi evenimente la Opera Craiova

Noi evenimente la Opera Craiova

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova, continuă cu noi evenimente artistice.

După șapte spectacole și concerte desfășurate în luna octombrie, în cadrul festivalului, pe scenele din Craiova și Râmnicu Vâlcea, luna noiembrie începe fulminant pentru iubitorii artei lirice.

Opera Brașov, invitat special

Unul dintre spectacolele invitate așteptate de melomani este „Così fan tutte”, prezentat de Opera Brașov pe scena Cercului Militar, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 19.00. Artiștii brașoveni vor aduce în fața publicului craiovean comedia efervescentă compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, într-o montare și o distribuție de excepție. Spectacolul regizat de Cristian Mihăilescu, cu o scenografie de Rodica Garștea, va reuni pe scenă soliștii:

  • Cristina Radu (Fiordiligi),
  • Asineta Răducan (Dorabella),
  • Liviu Iftene (Ferrando),
  • Valentin Marele (Guglielmo),
  • Silvia Micu (Despina),
  • Marian Reste (Don Alfonso),
  • Orchestra și Corul Operei Brașov, sub conducerea muzicală a maestrului Tiberiu Soare.

În aceeași seară, sâmbătă, 4 noiembrie, iubitorii artei dramatice sunt invitați la Teatrul Național Marin Sorescu la spectacolul „Anomalia”, regizat deNatasza Sołtanowicz, o reprezentațiecare se desfășoară sub egida Festivalului Internațional Elena Teodorini.

Nelly Miricioiu, la Craiova

Și în acest an, Opera Română Craiova aduce un tribut vocației pedagogice a sopranei Elena Teodorini prin organizarea a două cursuri de măiestrie la Muzeul de Artă.

Nelly Miricioiu, celebra soprană care timp de decenii a primit aplauze pe legendare scene ale lumii, susține chiar în această săptămână (31 octombrie-5 noiembrie) un masterclass în arta vocală. Participanții selectați și îndrumați de renumita solistă vor urca pe scena Filarmonicii Oltenia, duminică, 5 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul Galei Elena Teodorini. Tinerii soliști vor fi acompaniați la pian de Corina Stănescu și vor prezenta unele dintre cele mai frumoase pagini muzicale din istoria artei lirice.

Masterclass centrat pe studiul interpretării recitativelor în operă

În perioada 8-11 noiembrie 2023, va avea loc la Muzeul de Artă Craiova un alt masterclass, centrat pe studiul interpretării recitativelor în operă, susținut de Prof. univ. dr. Anca Mihuț, beneficiind de acompaniamentul la pian al Conf. univ. dr. Mira Gavriș. Tinerii muzicieni vor avea ocazia să studieze interpretarea pasajelor recitative sub îndrumarea cadrelor didactice ale prestigioasei Academii de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. Înscrierile încă mai pot fi făcute până duminică, 5 noiembrie 2023.

Condițiile de participare și formularul de înscriere:

Festivalul Internaţional Elena Teodorini, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, este un eveniment cultural de notorietate organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova. Ediția de anvergură din acest an se desfășoară în perioada 1 octombrie – 19 noiembrie și cuprinde evenimente de referință pentru iubitorii artei lirice.

Citește și: Poveștile vacanței și premieră în week-end la Teatrul Colibri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS