16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaLansare de carte, Ana-Maria Păunescu: „ai vreme să vorbim?”

Lansare de carte, Ana-Maria Păunescu: „ai vreme să vorbim?”

Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București într-o casă cu poezie și cu aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes din Capitală, a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea București, terminând, în anul 2012, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză) și în anul 2014 obține masteratul în aceeași instituție.

Din anul 2010, pe lângă rubrica pe care o avea deja de ani de zile în revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”, a preluat conducerea publicației, continuând, până în ziua de azi, să câștige pariul cu presa scrisă, tipărind săptămânal mii de exemplare care ajung în casele iubitorilor de opinie. Tot din 2010 și până într-o primăvară oarecare, a susținut rubrica de luni în cotidianul „Jurnalul Național”, colaborând apoi cu mai multe site-uri de știri.

În vara anului 2022, a publicat volumul de versuri intitulat:

prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr. Cartea a primit „Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta aparținând scriitorilor din Republica Moldova și „Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani.

Pe lângă activitatea jurnalistică, Ana-Maria Păunescu a găzduit, mai bine de 4 ani, emisiunea de radio „Sala de așteptare”, la postul SmartFM și a organizat, până azi, 9 ediții ale Festivalului Internațional Adrian Păunescu, Festival care continuă, an după an, să promoveze poezia, arta, libertatea și să întâlnească personalități din întreaga Românie. 

Vara aceasta, a lansat cel de-al doilea volum de versuri, oferit publicului în multe orașe din România, alături de oameni ai culturii și ai frumosului.

În București, lansarea celui de-al doilea volum de versuri intitulat: „ai vreme să vorbim?”, are loc la Muzeul Național al Literaturii Române, strada Nicolae Crețulescu nr. 8, în data de 30 august, 2023, la orele 18:00.

La evenimentul editorial participă: Ștefan Mitroi, Ducu Bertzi, Adrian Păduraru. Moderator: Loreta Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS