9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTârgul de Carte Românească 2022 Ediția I-a, Getafe, Madrid

Târgul de Carte Românească 2022 Ediția I-a, Getafe, Madrid

În perioada 7-9 Octombrie 2022 la Casa Regional de Castilla La Mancha de Getafe, Madrid se va desfășura prima ediție a Târgului de Carte Românească 2022 din Spania.

Vor participa autori și artiști români din Spania și Europa, edituri, instituții, centre culturale, ong-uri. Invitați de onoare: scriitori și artiști spanioli și internaționali. Pe întreaga durată a târgului de carte se vor desfășura lansări și prezentări de carte, întâlniri cu cititorii, dezbateri, expoziții fotografice și etnografice, ateliere pentru copii și evenimente interactive, activități culturale dedicate publicului român și spaniol.

Vineri, 7 octombrie 2022 cu ocazia deschiderii evenimentului, va fi inaugurată o Expoziție Colectivă de Arte Plastice în cadrul Casei Regionale Castilla la Mancha situată in str. Calvario nr. 8, Getafe. Expoziția, parte a manifestărilor organizate în cadrul Târgului de Carte Românească 2022 – Ediția I-a, Getafe, Madrid, vă așteaptă în acord cu ideea perenă că arta conectează culturile, creează spații de elecțiune, stabilește punți, răspunde unor nevoi sociale, emoționale, în speranța unui progres real al colaborării comunității românilor din Peninsula Iberică. Expoziția este deschisă până pe 15 ianuarie 2023.

Lucrările plastice sunt reunite sub simbolistica artei care afirmă că nu există granițe între oameni, iar creatorii le pot face cu atât mai fluide, în spiritul dialogului internațional pe care epoca noastră mizează.

Coordonator târg de carte și evenimente: Vasile Muste, scriitor

Coordonator expoziția colectivă de arte plastice: Juan Jose G. Garcia

Organizatori: Casa Română de Cultură Getafe, Casa Regional de Castilla la Mancha Getafe, Centro Cultural La Tierra Tracia – Asociación Romanati

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS