22.6 C
Craiova
duminică, 23 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul Colibri deschide Stagiunea 2020/2021

Teatrul Colibri deschide Stagiunea 2020/2021

În acest week-end, Teatrul pentru copii și tineret Colibri deschide Stagiunea 2020/2021 și odată cu ea sala de spectacole. Reguli impuse pentru spectatori sunt:

  • numărul maxim admis de persoane în sala de spectacole este de 90;
  • accesul în sală cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului, după măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și efectuarea triajului observațional epidemiologic;
  • casa de bilete, închisă cu 15 minute înainte de începerea spectacolului;
  • purtarea obligatorie a măștii;
  • distanțare fizică, prin păstrarea a 3 scaune libere între spectatori, doar pe rândurile pare. Excepție face minorul de până în 12 ani, care poate sta lângă însoțitor. Un adult poate sta lângă maximum 2 minori.
  • Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată), precum și al celor cu temperatura peste 37,3°C!

Spectacolele din weekend

Bucuria reîntâlnirii cu publicul în sală vine nu doar cu reguli, ci cu titluri îndrăgite din repertoriul teatrului, precum și cu premiere, una dintre acestea fiind De-aș fi Scufița Roșie, premieră amânată în luna martie ca urmare a aplicării măsurilor pentru evitarea răspândirii COVID-19. De-aș fi Scufița Roșieeste un spectacol muzical, adaptare după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, în care doi copii jucăuși călătoresc imaginar, împreună cu spectatorii, prin povestea Scufiței Roșii. Premiera este programată sâmbătă, 17 octombrie, ora 18:00, și duminică, 18 octombrie, ora 11:00.

Până la premieră, sâmbătă, 03 octombrie 2020, la ora 18:00 publicul se va bucura de spectacolul Puiul de Om din Cartea Junglei, după Rudyard Kipling, scenariul, regia și scenografia Geo Dinescu și Marin Fagu, muzica și video proiecția Marin Fagu, pictură păpuși Mihai Birtu, pictură decoruri Iulia Goanță, voci: Radu Popa, Ioana și Andrei Popescu, Laura Pumnea. În distribuție regăsim actorii: Geo Dinescu, Marin Fagu, Emanuel Popescu și Robert Iovan.

Duminică, 04 octombrie 2020, la ora 11:00 este programat spectacolul Gogoașa și Năzdrăvanul Petrișor, adaptare după povești populare rusești, scenariul și regia Alla Cebotari, pe care o regăsim și în distribuție alături de actorii Emanuel Popescu și Daniel Mirea. Scenografia este semnată de Iulia Goanță, iar muzica de Alin Macovei – Moraru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS