10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Alte trei spectacole pe pagina de facebook a Teatrului "Marin Sorescu"

Craiova: Alte trei spectacole pe pagina de facebook a Teatrului „Marin Sorescu”

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova continuă Săptămâna Purcărete cu alte trei producții care au avut de asemenea un parcurs internațional spectaculos.

Titus Andronicus, de William Shakespeare, va fi difuzat miercuri, 15 aprilie, tot de la ora 19.00. În 1993 a fost premiat la Festivalul Americilor din Canada, în 1994 la Festivalul de la Sao Paolo, iar în 1997 la Festivalul Conventiei Teatrale Europene de la Stockholm.

Joi, 16 aprilie este programat Ubu Rex cu scene din Macbeth, după Alfred Jarry și William Shakespeare, premiat în 1991 la Festivalul Internațional de la Edinburgh.

Ultimul spectacol în regia marelui Purcărete prezentat săptămâna aceasta va fi Danaidele, după Eschil, duminică, 19 aprilie. Este un spectacol cu o distribuție impresionantă și care emană o forță extraordinară, unul dintre puținele spectacole românești care a ajuns peste Ocean.  The New York Times scria la momentul respectiv: „Purcarete este un nume care nu poate fi uitat”.

Spectacolele vor fi difuzate pe pagina facebook oficială a Teatrului Național ”Marin Sorescu,”: https://www.facebook.com/tncms.oficial/ , în datele menționate, de la ora 19.00.

Programul online al Teatrului Național ”Marin Sorescu” – #teatruNcasAcasateatru este completat de  Leapșa Digitală, VideoPoezia, Interviurile SpectActor, Suplimentul de lectură, Cafeneaua de acasă, Fețe de teatru și Regizor la rampă, concepte create pentru a ne ajuta să traversăm mai ușor această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS