14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPalmaresul Festivalului internaţional de umor „Ion Cănăvoiu”

Palmaresul Festivalului internaţional de umor „Ion Cănăvoiu”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a organizat, la Polovragi şi Runcu cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Umor „Ion Cănăvoiu”. La ediția din acest an au participat peste 140 de concurenți și invitați din România, Bulgaria, Moldova și Ucraina.

Iată care au fost premiile acordate în urma jurizării:
Premiul pentru “Cea mai bună carte de umor a anului” (pentru volum de epigramă), acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Gheorghe Bâlici – Tăvălugul.
Premiul pentru “Cea mai bună carte de umor a anului” (pentru volum de epigramă), redistribuit de la volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică,acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj – Vasile Larco – Nada Râsului.

Secţiunea epigramă

Premiul l, acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj – Romaniuc Stelică, Ploiești.
Premiul II, acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj – Florin Rotaru, Buzău.
Premiul III, acordat de Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”- Janet Nică, Dolj

Sectiunea fabulă

Premiul I, acordat de CJCPCT Gorj – Petru Ioan Gârda, Cluj.
Premiul II, acordat de CJCPCT Gorj – David Valentin, Arad.
Premiul III, acordat de Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului” – Tiță Călin Ion, Constanța.

Secţiunea proză scurtă

Premiul I, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu – Zaharia Rodica Luminița, București.

Secţiunea parodie/poezie umoristică
Premiul I, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu – Nichi Ursei, Rm. Valcea.

Secţiunea caricatură


Premiul I, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Luca Sebastian Vasile – Turda.
Premiul II, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – nu a fost acordat.
Premiul III, acordat de Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului” – Petre Ion Florin Vasilescu, Craiova.
Premiul anual pentru literatură “Ion Cănăvoiu”, acordat de Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell”, unui scriitor gorjean, pentru volumul anului – Nicoleta Crăete – Femeia cu trupul de ceară.
Premiul revistei ”Neuma” pentru concurs epigramă – Petru Ioan Gârda, Cluj.
Premiul special Salonul de Caricatură, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Ivan Kanchev, Bulgaria.
Premiul special Salonul de Caricatură, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Rachkov Rumen, Bulgaria.
Premiul special Salonul de Caricatură, acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale Gorj – Gabriel Rusu, Tg. Mureș.
Premiul special Salonul de Caricatură, acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Viorel Corodescu, Suceava.
Premiul special Salonul de Caricatură, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Gabriel Bratu, Craiova.


Manifestarea a fost deschisă umoriștilor profesioniști sau neprofesioniști, fără limită de vârstă, cu următoarele secțiuni: carte de umor, inclusiv antologie, grupaj epigramă, grupaj fabulă, grupaj poezie satirică, parodie, grupaj proză scurtă umoristică, caricatură/ fotografie satirică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS