12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieŞedinţa CL Craiova. Olguţa s-a enervat, amendamentele au picat

Şedinţa CL Craiova. Olguţa s-a enervat, amendamentele au picat

Şedinţa CL Craiova. E şedinţă de consiliu local la Craiova şi este online? Atunci va fi circ. Acest lucru a devenit deja marcă înregistrată la Primăria Craiova. S-a întâmplat şi joi, într-o nouă şedinţă maraton de aproape patru ore.

Discuţiile au pornit încă de la primele puncte de pe ordinea de zi, după depunerea jurământului de către Mădălin Voicinovschi, supleant pe listele PNL. El i-a luat locul în CL lui Flavius Sirop, numit subprefect de Dolj. Spiritele s-au încins rapid, odată cu dezbaterea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului local al municipiului Craiova, pe anul 2021. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a mai făcut o scurtă prezentare a bugetului, anunţând că a ţinut cont de toate propunerile USR, cum ar fi băncuţele wi-fi, toaletele smart şi tomograful pentru copaci. Plus SF-ul pentru Spitalul de Pediatrie, „pe care îl dorim cu toţii“. 

Au urmat amendamentele. Daniel Stoian, de la PNL, a solicitat echipamente IT pentru cele trei şcoli din Craioviţa Nouă: laptopuri, tablete pentru elevi, table inteligente, videoproiectoare. Octavian Marinescu, de la PER, a cerut bugetarea sumei de 90.000 de lei pentru dotarea terenurilor de sport din curtea şcolilor cu coşuri de baschet şi porţi de handbal, acolo unde este cazul. Au urmat greii din PNL şi USR-PLUS, respectiv Marian Vasile şi Cezar Drăgoescu. Ambii au criticat procentul mic din buget rezervat secţiunii de dezvoltare: 13%. „Nu vedem niciun proiect major în acest buget. Totul se rezumă la rezolvarea unor probleme şi nevoi urgente. Nu este corelat cu nicio strategie de dezvoltare“, a spus Marian Vasile. 

Şedinţa CL Craiova. Olguţa Vasilescu: „Executivul nu susţine niciun amendament şi am închis bâlciul!“

Liberalii au venit şi cu amendamente la proiectul de buget: supraetajarea unor şcoli, cabinete medicale peste punctele termice, terenuri de sport în parcul pe care primăria vrea să-l amenajeze în zona Corniţoiu. Aşa a început circul. În locul primarului a vorbit viceprimarul Aurelia Filip, care a încercat să demonteze cererile liberalilor. „Toate şcolile vor avea dotări, sunt prinse pe proiecte europene. Cabinete medicale peste punctele termice. Sunt 20 de puncte termice în Craiova, dar fac parte din patrimoniul Termo, primăria nu poate interveni. Legal nu se poate face nimic“, şi-a început discursul Rela Filip.

A fost oprită în câteva rânduri de liberali, care au cerut explicaţii suplimentare, însă ea a continuat pledoaria. „Lăsaţi-mă să vorbesc, mi-am notat tot. Sunt pregătită, mi-am făcut temele“, a apucat să mai spună Aurelia Filip. În ajutorul ei a sărit chiar Lia Olguţa Vasilescu. „Executivul nu susţine niciun amendament şi am închis bâlciul! Văd că e dialogul surzilor aici. Ori ne lăsaţi să le explicăm (legat de amendamentele PNL – n.r.), ori nu le mai luăm în calcul şi gata!“, a tunat Olguţa Vasilescu.

Până la urmă, executivul a dat de înţeles că nu va fi luat în calcul niciun amendament al PNL şi până la urmă aşa a fost. Mai bine de 30 de minute consilierii s-au contrat pe modul cum să dea citire amendamentelor, fapt ce l-a iritat pe Cristian Vasilcoiu, consilierul PSD domiciliat în Bucureşti. „Vă place să pierdeţi timpul pe aici şi alţii mai au şi treabă“, a intervenit Vasilcoiu. Până la urmă au picat toate amendamentele, mai puţin cel al PER, care a fost susţinut de PSD. 

Marian Vasile: „Faceţi un titlu de glorie că aţi renovat un WC“

Marian Vasile a intervenit din nou, referitor la amendamentul privind supraetajarea unor şcoli. „Cum explicaţi faptul că în comisii aţi votat pentru şi dumneavoastră şi celălalt viceprimar, iar acum sunteţi împotrivă“, s-a adresat Vasile viceprimarului Aurelia Filip. „Am greşit“, a fost răspunsul scurt al acesteia.

Au fost discuţii şi pe seama WC-ului de la Judecătoria Craiova, intrat în administrarea RAADPFL. „Faceţi un titlu de glorie că aţi renovat un WC“, le-a spus Marian Vasile celor din executiv. I s-a transmis că este util, de către consilierul local PSD Radu Marinescu, avocat de profesie. „Ce să vă spun atunci. Să-l folosiţi cu plăcere“, i-a răspuns Marian Vasile. 

Acesta a mai avut o cerinţă, pornind de la cazul femeii care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o groapă destinată containerelor îngropate: primăria să urmărească lucrările şi după ce emite autorizaţia de construire. „Bine că ne-a ferit Dumnezeu de dumneavoastră“, i-a replicat preşedintele de şedinţă, Lucian Dindirică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS