19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieŞoc în Consiliul Local Craiova! Nedelescu nu mai ajunge la Termo Urban

Şoc în Consiliul Local Craiova! Nedelescu nu mai ajunge la Termo Urban

Şoc în Consiliul Local Craiova! Şedinţa ordinară de astăzi a Consiliului Local, care a durat aproape patru ore, a avut un mers firesc, având în vedere majoritatea din CL. Indiferent de amendamentele la proiectele de hotărâre cu care a venit grupul PNL – USR-PLUS, acestea au picat.

Majoritatea formată din PSD şi PER (14 voturi) a fost tot timpul decisivă, comparativ cu cele 13 voturi deţinute de alianţa de dreapta. Şi, totuşi, spre finalul şedinţei a venit bomba. La proiectele legate de Termo şi Termo Urban nu s-a mai făcut voinţa executivului. Proiectele de hotărâre care prevedeau încetarea din funcția de administrator special al Termo Craiova SRL a lui Gheorghe Nedelescu şi desemnarea lui în funcția de administrator al Termo Urban Craiova SRL, noua societate care va furniza agentul termic în municipiu după falimentul Termo, au avut o altă turnură.

Nedelescu a fost apărat doar de PSD

Consilierii locali din partea PNL şi USR-PLUS au cerut explicaţii executivului pe tema desemnării lui Gheorghe Nedelescu la Termo Urban SRL. „Care este temeiul legal al acestei mutări?“, „Ce a făcut domnul Nedelescu până acum de trebuie să-l păstrăm şi la noua societate?“, „Cu ce plusuri a venit la Termo şi ce planuri are la Termo Urban?“, au fost doar câteva dintre întrebările consilierilor de dreapta.

Consilierii PSD i-au luat apărarea, enumerând realizările lui Nedelescu la conducerea falimentarei Termo SRL. Aşa că primul proiect de hotărâre privind încetarea din funcția de administrator special al Termo Craiova SRL a lui Gheorghe Nedelescu a trecut cu scorul de 14-13. Consilierii PNL şi USR-PLUS au continuat însă războiul cu executivul: „Să încercăm cu altcineva. De ce tot cu domnul Nedelescu? Să aducem un profesionist la conducerea noii societăţi, care să nu fie neapărat membru de partid“. De ce o schimbăm pe doamna (Lorena Nicolăiţă – n.r.), cu domnul (Gheorghe Nedelescu – n.r.)? Care este motivul?“, a insistat Marian Vasile, consilier PNL.

Şoc în Consiliul Local Craiova! PER s-a opus lui Nedelescu

Sigur, parcă, pe rezultatul votului, preşedintele de şedinţă Lucian Dindirică (PSD) a răspuns scurt: „Motivele sunt în raport! Aşa că votaţi!“. Acum a căzut însă bomba. Cei trei consilieri ai Partidului Ecologist Român (PER), aliaţii PSD din CL Craiova, au fost acum împotrivă. „Noi votăm împotrivă la acest punct, după toate discuţiile de aici. Vrem să dăm un semnal craiovenilor că lucrurile se vor schimba în bine la această nouă societate. Să dăm dovadă de responsabilitate“, a fost mesajul PER spre uluirea consilierilor alianţei de dreapta.

Aşa că rezultatul votului a devenit 11 (pentru) -16 (împotrivă), iar proiectul privind desemnarea lui Gheorghe Nedelescu în funcția de administrator al Termo Urban Craiova SRL a picat. Executivul va trebui să vină acum cu o nouă propunere, într-o şedinţă viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS