11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieAlin Mărăcine, încă patru ani la conducerea Pieţe şi Târguri SRL

Alin Mărăcine, încă patru ani la conducerea Pieţe şi Târguri SRL

Pieţe şi Târguri SRL, societatea deţinută de Primăria Craiova care administrează pieţele din oraş şi Târgul Municipal, va fi condusă şi în următorii patru ani de către Alin Mărăcine.

Contractul de administrare al acestuia expiră pe 27 aprilie, însă el va fi prelungit cu încă patru ani în şedinţa din această săptămână a Consiliului Local (CL) Craiova. Proiectul de hotărâre prin care se solicită prelungirea mandatului lui Alin Mărăcine va fi supus la vot în şedinţa online de joi şi mai mult ca sigur va fi aprobat cu scorul devenit deja clasic: 14-13 în favoarea PSD (în alianţă cu PER). Mărăcine a fost desemnat în această funcţie în 2017, tot prin hotărâre de CL. El va primi acum încă un mandat de patru ani, având în vedere că se bucură de sprijinul PSD, partidul care decide în Consiliul Local prin majoritatea obţinută în noiembrie 2020, prin cooptarea unui consilier municipal PNL. 

Alin Mărăcine, ca de altfel toţi directorii SRL-urilor deţinute de Primăria Craiova, conduce societatea în baza unui contract de administrare, aprobat tot de CL. „În condiţiile îndeplinirii de către administrator a obligaţiilor asumate prin contract, la expirarea termenului părţile vor putea conveni, prin act adiţional, prelungirea contractului, având ca temei hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor“, se arată în contractul de administrare. Prin urmare, Pieţe şi Târguri SRL a solicitat prelungirea mandatului administratorului.

Pieţe şi Târguri SRL vine și cu motivarea propunerii

În susţinerea acestei propunerii, societatea a venit cu un raport de activitate al lui Alin Mărăcine pentru perioada 2017 – 2020 şi cu obiectivele pentru anul în curs. Cum totul a fost roz la Pieţe şi Târguri SRL, potrivit raportului respectiv, iar directorul general şi administrator al societăţii şi-a îndeplinit în fiecare an indicatorii de performanţă, se impunea menţinerea sa în funcţie şi în următorii patru ani.

În raport se menționa, printre altele, că Piețe și Târguri SRL a plătit în fiecare an Primăriei Craiova o redevență de un milion de lei, chiar și în 2020, în pandemie, că au fost plătite toate impozitele către stat, că societatea nu a apelat la vreun împrumut și că nu a primit vreo amendă de la Garda de Mediu Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS