28.1 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCraiova se pregătește să devină oraș Verde

Craiova se pregătește să devină oraș Verde

Craiova se pregătește să devină oraș Verde, fiind primul municipiu din țară și printre puținele din Europa care are un plan concret de acțiune pentru provocările actuale legate de mediu.

Este vorba despre Planul de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova – Green City Action Plan, un proiect al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, la care Primăria Craiova a aderat anul trecut.

Acest plan include obiective strategice care integrează îmbunătăţirea calităţii vieţii, sănătatea, educaţia, dezvoltarea socială şi protecţia mediului.

Dezvoltat în exclusivitate pentru Craiova, cu sprijinul experților internaționali din domeniu, planul trasează principalele provocări pe care orașul trebuie să le abordeze în perioada următoare pentru a deveni un oraș verde. Astfel, municipiul Craiova devine membru al unui club select din care fac parte 43 de orașe din 21 țări din Europa, Asia sau Africa, ce au beneficiat de un program dezvoltat de BERD.

Forma finală a proiectului a fost prezentată în cadrul unei întâlniri on-line, la care au participat conducerea Primăriei Craiova, consilieri locali, consultanți internaționali, precum și reprezentanţi ai Băncii Mondiale pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Planul de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova – Green City Action Plan – are la bază o metodologie dezvoltată de BERD, împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică („OCDE”) și Consiliul Internațional pentru Inițiativele Locale de Mediu („ICLEI”).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS