11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieMihail Genoiu, noul administrator public al Craiovei

Mihail Genoiu, noul administrator public al Craiovei

Mihail Genoiu, primarul încă în funcție al Craiovei, va deveni noul administrator public al municipiului, susțin surse din primărie. Numirea sa se va face după ce Olguța Vasilescu, primarul ales cu 34,29% din voturi, va depune jurământul de credință și va fi instalată oficial în funcție.

Genoiu este al doilea pe lista PSD Dolj pentru Senatul României, dar până la alegerile parlamentare, când poate obține sau nu un loc de senator, nu putea rămâne pe dinafară. Oricum, el urma să facă parte din noul consiliu local, dar de la primar la consilier „căderea“ ar fi fost prea mare. Așa că postul de administrator public i-ar fi la îndemână, mai ales că Olguța Vasilescu va avea parte de doi viceprimari din opoziție. Nu ar fi exclus ca Mihail Genoiu să primească atribuții sporite, tocmai pentru a lăsa cât mai puține pe seama viceprimarilor.

Mihail Genoiu, noul administrator public al Craiovei. Cosmin Durle revine la CJ Dolj

Ultimul administrator public al Craiovei a fost Cosmin Durle. Acesta a fost „transferat“ de la Consiliul Județean Dolj în decembrie 2019. Durle era administratorul județului, dar a fost numit la Craiova după ce Sorin Manda, administratorul de până atunci, a fost „retrogradat“ și trecut director la RAT.

Administratorul public este numit, mai nou, de către primar, iar mandatul său ține cât cel al edilului. Astfel stând lucrurile, singura necunoscută de la Primăria Craiova rămâne al doilea viceprimar. După cum se știe, PNL și USR-PLUS au obținut împreună 14 mandate de consilieri locali, au format majoritatea și vor da viceprimarii. USR-PLUS a anunțat deja viceprimarul din partea alianței: Cezar Drăgoescu. PNL încă nu s-a decis, dar anunțul oficial este așteptat dintr-o clipă în alta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS