5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieLinişte totală în şedinţa CJ Dolj. O veni şi furtuna?

Linişte totală în şedinţa CJ Dolj. O veni şi furtuna?

Linişte totală în şedinţa CJ Dolj de luni, penultima din actualul legislativ. După alegerile locale din septembrie, componenţa Consiliului Judeţean se va schimba. Ieri, în sală a fost unanimitate, iar proiectele de hotărâre au fost aprobate, la pas, de consilierii judeţeni. O veni şi furtuna?

Şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a fost, poate, cea mai liniştită din ultima perioadă. Deşi partidele au intrat în campanie electorală, în sală a fost deplină unanimitate. E drept că şi proiectele de hotărâre nu au fost unele controversate. CJ Dolj a aprobat rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli la toate Unităţile Medico-Sociale din subordine. Acestea au primit bani atât din bugetul propriu al judeţului, cât şi de la bugetul de stat, prin DSP. Bani au primit şi unele instituţii din subordine. În total, rectificarea bugetară a presupus o suplimentare a cheltuielilor cu suma de 3.408.000 lei. 

Şedinţa a fost condusă de „vicele“ Cosmin Vasile. Asta pentru că Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean, este tot în carantină. Deşi au trecut mai mult de 14 zile de când a fost depistat cu noul coronavirus (14 august), iar Prioteasa ar fi scăpat de infecţie, el a evitat să participe la şedinţă. Ultimul test de Covid-19, efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, ar fi ieşit neconcludent. Motiv pentru care Ion Prioteasa şi-a amânat pentru câteva zile revenirea în activitate.

Linişte totală în şedinţa CJ Dolj. Prioteasa, încă două zile de carantină

De altfel, Cosmin Vasile a anunţat, în plen, că preşedintele CJ Dolj se simte bine, dar că va mai sta două zile în izolare, înainte de a se întoarce la muncă. „Domnul preşedinte va mai sta două zile în izolare, dar va fi cu noi la şedinţa ordinară de luna viitoare, ultima din actualul mandat al Consiliului Judeţean. O să ne vedem mai devreme în septembrie, în prima jumătate a lunii“, a spus „vicele“ Cosmin Vasile. 

Şedinţa ordinară de luni a CJ Dolj a fost condusă de „vicele“ Cosmin Vasile. Proiectele de hotărâre au fost aprobate, la pas, de consilierii judeţeni.
Şedinţa ordinară de luni a CJ Dolj a fost condusă de „vicele“ Cosmin Vasile. Proiectele de hotărâre au fost aprobate, la pas, de consilierii judeţeni.

Reamintim că preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a fost depistat cu noul coronavirus în data de 14 august, în aceeaşi zi fiind şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Pentru că era asimptomatic şi nu a avut nevoie de tratament, Prioteasa a fost externat după 48 de ore, iar din data de 16 august a intrat în carantină la domiciliu. „Nu am primit niciun fel de tratament în spital, pentru ca nu am avut niciun simptom. Daca așa se manifestă boala, pentru mine este un lucru bun, având în vedere că eu sufăr şi de alte afecţiuni”, afirma președintele CJ Dolj, după externarea din spital.

Ion Prioteasa trebuia să stea în următoarele 12 zile după externare în izolare la domiciliu, potrivit legistaţiei în vigoare. Dacă ultimul test de Covid-19 ar fi ieşit negativ, el s-ar fi întors la lucru. A preferat însă să mai stea câteva zile în carantină, cu toate că a depăşit perioada legală de izolare. 

Mai oferă CJ Dolj recompense elevilor cu rezultate bune la BAC şi capacitate?

La finalul şedinţei ordinare de luni a Consiliului Judeţean Dolj, Marian Irinei, consilier judeţean din partea PNL, a ridicat problema recompenselor pe care instituţia le acorda în fiecare an elevilor cu rezultate deosebite la bacalaureat şi examenul de capacitate. Asta după ce nici pe ordinea de zi a şedinţei de ieri nu a existat un proiect de hotărâre cu privire la stimulentele financiare acordate elevilor merituoşi din Dolj.

„Eu sunt consilier judeţean din 2012, deci de opt ani, şi an de an, fără nicio sincopă, Consiliul Judeţean Dolj, noi, consilierii judeţeni, am avut un proiect de hotărâre privind stimularea tinerilor cu performanţe deosebite în ceea ce priveşte notele de la bacalaureat. Anul acesta constat că CJ Dolj nu a promovat un proiect de hotărâre în acest sens. Care este motivul pentru care în acest an nu mai recompensăm elevii care au obţinut nota maximă la BAC?“, a întrebat Marian Irinei. 

El a fost informat de către conducerea Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean că exista un protocol în acest sens cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, dar că el a expirat, iar inspectoratul „nu ne-a mai solicitat nicio sumă în acest an“. Nemulţumit de răspunsul primit, consilierul judeţean şi-a continuat interpelarea. „Păi şi dacă ei nu au solicitat, noi ce facem? Anul acesta nu vrem să mai recunoaştem meritele acestor elevi? Nici nu trebuia să solicite inspectoratul ceva, noi trebuia să prelungim protocolul şi să recompensăm aceşti elevi cu rezultate deosebite“, a spus Irinei. 

Linişte totală în şedinţa CJ Dolj. Cosmin Vasile: O să vedem câţi elevi au obţinut rezultate deosebite şi o să venim cu un proiect

Solicitarea acestuia a fost luată imediat în calcul de CJ Dolj. „Nici acum nu este târziu să facem acest lucru. O să facem o evaluare, o să vedem câţi elevi au obţinut rezultate deosebite nu doar la bacalaureat, ci şi la capacitate şi o să venim în şedinţa viitoare cu un proiect de hotărâre. A fost o situaţie deosebită anul acesta, dar nu e târziu. Mai ales că şedinţa din septembrie o să fie în prima jumătate a lunii“, a spus în plen Cosmin Vasile, vicepreşedintele CJ Dolj care a condus şedinţa de luni. 

Şedinţa ordinară de luni a CJ Dolj a fost condusă de „vicele“ Cosmin Vasile. Proiectele de hotărâre au fost aprobate, la pas, de consilierii judeţeni.
Şedinţa ordinară de luni a CJ Dolj a fost condusă de „vicele“ Cosmin Vasile. Proiectele de hotărâre au fost aprobate, la pas, de consilierii judeţeni.

În şedinţa de ieri a fost aprobată şi modificarea indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari pentru membrii neexecutivi ai Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Craiova. Este vorba de indicatorii aferenţi anului 2020. Aceștia au fost modificaţi din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat serios zborurile din şi spre România.

Craiova nu a făcut excepţie. Spre exemplu, în aprilie 2019 Aeroportul Craiova înregistra 44.473 de pasageri, iar în luna mai a aceluiaşi an – 47.310 pasageri. În comparaţie, în aprilie 2020 aeroportul din Bănie a înregistrat doar 290 de pasageri, iar în mai – 24. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS