10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieIon Prioteasa, în carantină. Cine conduce Consiliul Judeţean Dolj

Ion Prioteasa, în carantină. Cine conduce Consiliul Judeţean Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a intrat de duminică seară în carantină la domiciliu, după ce săptămâna trecută a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Prioteasa a făcut testul imediat după ce directorul de imagine de la CJ Dolj a fost confirmat cu COVID-19, iar rezultatul a venit vinerea trecută: pozitiv. „Mi s-a confirmat că sunt pozitiv, dar mi s-a spus că aș fi chiar pe la jumătatea bolii. Nu am avut febră, sunt asimptomatic, ba chiar am și gust și miros”, a spus Ion Prioteasa, pentru GdS. Preşedintele CJ Dolj a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova încă de vineri seara, de la aflarea rezultatului. Aici a rămas timp de 48 de ore, potrivit reglementărilor în vigoare. Însă fără niciun fel de tratament, conform spuselor lui Ion Prioteasa. „Nu am primit niciun fel de tratament în spital, pentru ca nu am avut niciun simptom. Daca așa se manifestă boala, pentru mine este un lucru bun, având în vedere că eu sufăr şi de alte afecţiuni”, a precizat președintele CJ Dolj.

Ion Prioteasa a părăsit spitalul duminică seară, iar în următoarele 12 zile va sta în carantină la domiciliu. „Acum sunt acasă, mă simt bine, nu iau niciun fel de tratament. La mine a fost, se pare, o formă uşoară de boală. O să mai fac un test de COVID peste câteva zile să vedem dacă se negativează. Oricum, o să rămân în izolare până la 14 zile. Am trecut cu bine peste această boală, zic eu, dar sunt de părere că trebuie să respectăm cu stricteţe cele trei reguli de bază în lupta cu acest virus: purtatul măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţării sociale“, a mai spus Ion Prioteasa.

Ion Prioteasa, în carantină. Cine a rămas la conducerea CJ Dolj?

Preşedintele CJ Dolj a precizat că, după ce testul său a ieşit pozitiv, DSP a demarat ancheta epidemiologică pentru a stabili contacţii săi direcţi. Unul dintre cei testaţi a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Vasile, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Dolj. Acesta susţine că s-a aflat în concediu în ultima perioadă, pentru că se ocupă de propria campanie electorală, dar că şi-a făcut testul de COVID-19 şi a ieşit negativ. „Sunt în concediu acum. Mi-am făcut şi eu testul odată cu domnul preşedinte, dar la mine a ieşit negativ“, a precizat Cosmin Vasile.

Ion Prioteasa, în carantină. Oana Bică, vicepreşedinte CJ Dolj, a rămas la cârma instituţiei în această săptămână.
Ion Prioteasa, în carantină. Oana Bică, vicepreşedinte CJ Dolj, a rămas la cârma instituţiei în această săptămână.

Cu Prioteasa în carantină şi cu Vasile în concediu, cine conduce în prezent Consiliul Judeţean Dolj? Cel puţin în această săptămână, la cârma instituţiei se va afla celălalt vicepreşedinte, Oana Bică. Revenită din concediu, aceasta a preluat, de ieri, noile atribuţii. Susţine că nu şi-a făcut testul de coronavirus pentru că nu a intrat în contact cu nicio persoană din CJ Dolj în ultima perioadă. „Cu domnul preşedinte nu m-am mai văzut de peste două săptămâni, pentru că am fost în concediu. Nici cu directorul de imagine al Consiliului Judeţean nu am intrat în contact, aşa că nu pot fi nici măcar suspectă de COVID“, a spus Oana Bică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS