8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratiePieţele schimbă macazul. Ce fac cu profitul de anul trecut

Pieţele schimbă macazul. Ce fac cu profitul de anul trecut

Pieţele schimbă macazul. Pieţe şi Târguri SRL, societatea controlată de Primăria Caiova, propune spre aprobare, în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local (CL), situaţiile financiare ale anului trecut.

În proiectul de hotărâre care va fi supus la vot se menţionează că Pieţe şi Târguri Craiova SRL a realizat în 2019 venituri totale de 9.840.140 de lei. Cum cheltuielile aferente aceluiaşi an au fost în sumă de 8.833.115 lei, a rezultat un profit brut de 1.007.025 de lei, adică 845.594 lei net. Ce va face societatea cu aceşti bani?

Jumătate din ei îi va opri pentru investiţii, iar cu cealaltă jumătate îşi va majora capitalul social. Propunerea vine din partea administratorului Pieţe şi Târguri SRL şi urmează să fie aprobată, după votul din CL, în Adunarea Generală a Asociaţilor. Potrivit raportului întocmit de Pieţe şi Târguri SRL, banii care vor fi folosiţi pentru majorarea capitalului social sunt cei datoraţi ca dividende asociaţilor societăţii, în speţă Consiliul Local al municipiului Craiova şi Salubritate SRL.

Pieţele schimbă macazul. Reinvestesc profitul

Astfel, din profitul net înregistrat la data de 31 decembrie 2019, în sumă de 845.594 lei, 422.797 lei vor constitui „alte rezerve utilizate ca surse de finanţare“. În schimb, 401.657 lei – dividendele datorate Consiliului Local (47,5% din profit) şi 21.140 lei – dividende datorate Salubritate Craiova SRL (2,5% din profit) vor constitui „surse de finanţare care vor majora capitalul social“, după cum se explică în raport. 

Unde se vor duce, efectiv, aceşti bani? Către investiţii, după cum a precizat administratorul Pieţe şi Târguri SRL, Alin Mărăcine. „Majorăm capitalul social pentru a avea bani de investiţii. Cum noi nu primim bani de la bugetul local, investiţiile le facem din profitul realizat. Anul acesta ne-am propus să modernizăm piaţa de la Ciupercă şi piaţa din Brazdă, să amenajăm sectorul de păsări din Târgul Municipal şi să construim 25 de hale pentru sectorul de second-hand din târg“, a declarat Alin Mărăcine, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS