19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCJ Dolj a alocat 200.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna

CJ Dolj a alocat 200.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna

CJ Dolj a alocat 200.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus, joi, ședința de plen în cadrul căreia au fost adoptate 32 de hotărâri, o parte dintre acestea vizând proceduri, investiții și măsuri organizatorice impuse de starea de urgență instituită ca urmare a pandemiei provocate de noul coronavirus.

În cadrul acestei ședințe, a fost adoptată o hotărâre prin care Consiliul Judeţean a dispus alocarea către Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna a unei sume totale de 200.000 de lei. Jumătate din bani au fost pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți, jumătate pentru dotarea cu aparate de ventilare mecanică a pacienților.

„În cadrul acestei ședințe, a fost adoptată o hotărâre prin care susținem eforturile colegilor noștri de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, unitate suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Craiova, colegi a căror implicare o prețuim, după cum apreciem sacrificiile făcute de toți cei care activează în acest timp în prima linie a luptei împotriva pandemiei – cadre medicale, asistenți, infirmieri, farmaciști, forțe de ordine și mulți alții.

Mă refer la faptul că am dispus alocarea către spitalul din subordinea CJ Dolj a unei sume totale de 200.000 de lei, jumătate pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți, jumătate pentru dotarea cu aparate de ventilare mecanică a pacienților.

Din nefericire, deși ani la rândul am așezat domeniul sănătății în centrul preocupărilor noastre, ne vedem acum puși în situația în care legislația existentă nu ne permite implicarea în activitatea și managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, care aparține Ministerului Sănătății. Urmărim cu mare atenție eventualele modificări ale cadrului legislativ și, dacă se va crea posibilitatea de a sprijini financiar această unitate, o vom face cu toată celeritatea”, a spus președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS