18 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie Stadionul de atletism din Craiova, finalizat la 1 aprilie?

Stadionul de atletism din Craiova, finalizat la 1 aprilie?

Cel puţin aşa promit autorităţile, care au prezentat,ieri, stadiul lucrărilor preşedintelui federaţiei de atletism, Florin Florea.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a fost ieri, la Craiova, pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările la stadionul de atletism care se construieşte lângă arena „Ion Oblemenco“. Potrivit acestuia, lucrările sunt „avansate“, stadionul urmând să fie finalizat „la începutul lunii aprilie“ 2020. Florea îşi doreşte o deschidere cu o competiţie pentru copii sau „chiar una mai mare“, la care să fie invitate cluburi din Bulgaria şi Serbia. „Se vor muta destul de multe competiţii, de nivel naţional, la Craiova. Ţine şi de Consiliul Federal, dar acum sunt destul de multe argumente să aducem aici competiţii naţionale şi internaţionale. Chiar ne gândim la o Balcaniadă. Oricum, pentru anul viitor, sezonul este deschis, aşteptăm ofertele dumneavoastră“, a afirmat Florea.

„Să scoatem copiii din tablete şi telefoane!”

La rândul său, primarul Mihai Genoiu a spus că autorităţile vor să determine copiii să vină şi să practice sporturi în aer liber. „Vreau să scoatem copiii din tablete şi din telefoane şi să-i aducem în lumea reală, a sportului şi sănătăţii, fie că este vorba de fotbal, înot, atletism. Pe lângă sportul de performanţă, vom începe această campanie pentru sportul de masă, pentru că de acolo vor rezulta campionii ulteriori“, a spus Genoiu. Stadionul de atletism are o capacitate de 5.000 de locuri şi costă 46,5 milioane lei inclusiv TVA (9,75 milioane euro). Lucrările au demarat în iunie 2019 şi trebuie finalizate în termen de zece luni. În afară de pista de alergare, stadionul mai este dotat pentru săritura în lungime, în înălţime, precum şi pentru aruncarea discului, ciocanului, suliţei şi a greutăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

UPDATE: Ce s-a întâmplat la nunta de rromi din...

Poliția a revenit cu detalii în scandalul...

ȘTIRI GdS

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj

Ion Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj, după 16 ani de mandat. El a condus joi ultima ședința ordinară din actualul legislativ.

Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj, după 16...

Prioteasa a spus adio Consiliului Județean Dolj. După 16 ani în care a condus județul Dolj și Consiliul Județean, Ion Prioteasa și-a luat astăzi rămas bun de la consilierii județeni cu care a lucrat în acest mandat.

Primăria închiriază utilaje și pentru deszăpezirea din acest an

Primăria Târgu Jiu va închiria și în acest an utilaje pentru lucrărle de deszăpezire. Au fost demarate procedurile în vederea închirierii de...

Anchetă penală la Depozitul de gunoi din Târgu Jiu

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj va începe o anchetă la Depozitul de deșeuri al municipiului Târgu Jiu, ca urmare a unei...

Tichete pentru familiile cu venituri mici, cu copii la...

Tichete pentru familiile cu venituri mici, cu copii la grădiniţă.

Cum se va lega Centura de Nord a Craiovei...

Cum se va lega Centura de Nord a Craiovei de rocada orașului. Pasajul Gârlești este cheia. SF-ul propune un pasaj suprateran.