3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieStadionul de atletism din Craiova, finalizat la 1 aprilie?

Stadionul de atletism din Craiova, finalizat la 1 aprilie?

Cel puţin aşa promit autorităţile, care au prezentat,ieri, stadiul lucrărilor preşedintelui federaţiei de atletism, Florin Florea.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a fost ieri, la Craiova, pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările la stadionul de atletism care se construieşte lângă arena „Ion Oblemenco“. Potrivit acestuia, lucrările sunt „avansate“, stadionul urmând să fie finalizat „la începutul lunii aprilie“ 2020. Florea îşi doreşte o deschidere cu o competiţie pentru copii sau „chiar una mai mare“, la care să fie invitate cluburi din Bulgaria şi Serbia. „Se vor muta destul de multe competiţii, de nivel naţional, la Craiova. Ţine şi de Consiliul Federal, dar acum sunt destul de multe argumente să aducem aici competiţii naţionale şi internaţionale. Chiar ne gândim la o Balcaniadă. Oricum, pentru anul viitor, sezonul este deschis, aşteptăm ofertele dumneavoastră“, a afirmat Florea.

„Să scoatem copiii din tablete şi telefoane!”

La rândul său, primarul Mihai Genoiu a spus că autorităţile vor să determine copiii să vină şi să practice sporturi în aer liber. „Vreau să scoatem copiii din tablete şi din telefoane şi să-i aducem în lumea reală, a sportului şi sănătăţii, fie că este vorba de fotbal, înot, atletism. Pe lângă sportul de performanţă, vom începe această campanie pentru sportul de masă, pentru că de acolo vor rezulta campionii ulteriori“, a spus Genoiu. Stadionul de atletism are o capacitate de 5.000 de locuri şi costă 46,5 milioane lei inclusiv TVA (9,75 milioane euro). Lucrările au demarat în iunie 2019 şi trebuie finalizate în termen de zece luni. În afară de pista de alergare, stadionul mai este dotat pentru săritura în lungime, în înălţime, precum şi pentru aruncarea discului, ciocanului, suliţei şi a greutăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS