10.8 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie CJ Dolj dă bani pentru salarii la unele primării din judeţ

CJ Dolj dă bani pentru salarii la unele primării din judeţ

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj din acest an a fost una liniştită, proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi nestârnind controverse. CJ Dolj s-a dovedit darnic cu unele primării din judeţ, care au rămas pe final de an fără bani de salarii.

De fapt, instituţia a primit multe cereri de ajutor financiar de la bugetul judeţului, dar nu toate au fost aprobate.

„Am dat bani doar celor care au avut neapărată nevoie, care au avut cu adevărat probleme cu plata salariilor şi a drepturilor persoanelor cu handicap“, a explicat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.


În proiectul de hotărâre se prevedea alocarea sumei de 810.000 de lei pentru acordarea unor ajutoare „având în vedere apariţia unor situaţii de extremă dificultate“. Aceste situaţii se referă, de fapt, la lipsa banilor de salarii, iar 11 primării din Dolj au primit acest ajutor.

Suma a fost însă suplimentată, din fondul de rezervă al bugetului judeţului pe anul 2019 fiind alocaţi, în total, 1.065.000 de lei pentru aceste primării.

Cei mai mulţi bani vor fi trimişi la Robăneşti şi Cernăteşti

Cei mai mulţi bani vor fi trimişi la Robăneşti – 220.000 de lei şi Cernăteşti – 180.000 de lei. Celelalte comune care vor primit bani de la CJ Dolj sunt Vârtop – 105.000 lei, Pleniţa – 95.000 de lei, Amărăştii de Jos – 80.000 de lei, Apele Vii – 80.000 de lei, Predeşti – 80.000 de lei, Bulzeşti – 71.000 de lei, Bucovăţ – 60.000 de lei, Izvoare – 50.000 de lei şi Bistreţ – 44.000 de lei.

În 2018, tot pe final de an, CJ Dolj a împărţit aproape tot fondul de rezervă al bugetului propriu între mai multe localităţi din judeţ care rămăseseră fără bani. În total, 3.908.000 lei au ajuns atunci pe la primării, dintre localităţile privilegiate de anul trecut două primind bani şi anul acesta. Este vorba de Robăneşti (415.000 lei primiţi ca ajutor în decembrie 2018 ) şi Vârtop (95.000 de lei primiţi în 2018).

Ce a mai aprobat Consiliului Judeţean (CJ) Dolj

În şedinţa de joi au mai fost aprobate tarifele de utilizare pentru utilajele proprii achiziţionate în această lună de SPLDP Dolj SA. Societatea din subordinea CJ Dolj care administrează drumurile din judeţ a cumpărat 11 utilaje noi, pe care le va şi inaugura la deszăpezirea din această iarnă.

Tot joi s-a aprobat şi împuternicitul judeţului care va participa la Adunarea Generală a Acţionarilor de la High-Tech Industry Park, societatea deţinută de CJ care administrează al doilea parc industrial al Craiovei. Aceasta a raportat un venit de 1.340.000 de lei în 2019, cu 53.000 de lei mai puţin decât prevederea. Motivul: un rezident al parcului industrial a reziliat contractul. Cheltuielile de la High-Tech Park au fost de 1.316.000 lei în 2019, cu exact 53.000 de lei mai puţin decât cele programate, datorită unor economii realizate.

În fine, consilierii judeţeni au aprobat, joi, evaluarea performaţelor profesionale ale secretarului judeţului Dolj – Anda Nicolae, ale directorului DGASPC Dolj – Florin Stancu şi ale directorului Direcţiei Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj – Marin Stănică, pe anul 2019. Toţi au primit calificativul „foarte bine“, cu nota maximă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:08:06

Gala UNITER la Craiova. Ion Caramitru, preşedinte UNITER: Chiar...

Gala Premiilor UNITER 2020 reuneşte două premiere....

ȘTIRI GdS

00:08:06

Gala UNITER la Craiova. Ion Caramitru, preşedinte UNITER: Chiar...

Gala Premiilor UNITER 2020 reuneşte două premiere. Are loc, pentru prima dată, la Craiova şi, totodată, este prima gală a premiilor Uniunii...

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două...

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Număr record de piloți și motoare încinse la Transalpina...

Pe ultima sută de metri Federația Națională de Automobilism Sportiv a organizat la Rânca sâmbătă și duminică o competiție sportivă în care...

Dosarul cumpărării justiţiei din Craiova, la rejudecare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus rejudecarea dosarului în care şase inculpaţi au fost achitaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.