29.4 C
Craiova
sâmbătă, 20 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii din Nürnberg au stabilit două recorduri mondiale

Românii din Nürnberg au stabilit două recorduri mondiale

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reuşit să intre de două ori în Cartea Recordurilor. Odată pentru cel mai lung brâu românesc confecţionat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri. A doua oară pentru cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme.

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul oraşului Nürnberg, pe Jakobsplatz.

„Românii din întreaga lume au scris istorie la Nürnberg! Am intrat în cartea recordurilor de două ori: 1) pentru cel mai lung brâu românesc, confecţionat în 3 luni – 1667,41 metri. 2) pentru cel mai greu brâu, care a cântărit 70 kilograme. Mulţumim cu această ocazie tuturor celor care s-au implicat activ prin a confecţiona acest brâu, colegelor mele Valentina Banu şi Daniela Lostun, dar şi sutelor de persoane care astăzi au avut răbdarea de a sta alături de noi la măsurarea acestuia care a durat mai bine de trei ore”, a anunțat Centrul Cultural Româno-German din Nürnberg pe Facebook.

Pentru confecţionarea celui mai mare brâu românesc startul a fost dat pe 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitaţie pentru toţi românii din toată lumea să coase, să ţese, să confecţioneze manual un brâu de minim un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei.

Cel mai lung brâu românesc confecţionat de românii din pretutindeni

„S-au strâns foarte multe organizaţii din foarte multe ţări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, şi s-au adunat peste 1.000 de persoane, pentru că sunt asociaţii, sunt şezători româneşti din toate ţările şi din România, unde au fost sute de persoane sau zeci de persoane în cadrul lor şi au ţesut cât a putut fiecare. De la un metru în sus. Am avut asociaţie care a trimis şi 40 de metri. S-au atins două recorduri. Este cel mai lung brâu românesc confecţionat de românii din pretutindeni, din toată lumea, dar şi cel mai greu, pentru că acesta a fost cântărit”, a declarat coordonatoarea Asociaţiei „Dacia e.V. Germania” şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg.

Fiecare persoană care a contribuit la acest record a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecţionat, singura cerinţă a fost ca brâul să aibă lăţimea de 7-8 centimetri şi minim 1,5 metri lungime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS