20.1 C
Craiova
joi, 24 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate22 de persoane, ucise în Gaza într-un atac lângă sediul Crucii Roşii

22 de persoane, ucise în Gaza într-un atac lângă sediul Crucii Roşii

Cel puțin 22 de persoane care au căutat adăpost în jurul complexului Crucii Roșii din Gaza au fost ucise de un bombardament care a avariat și clădirea, a anunțat organizația umanitară citată de BBC.

„Proiectile de calibru greu au aterizat la câțiva metri de biroul și reședința Comitetului Internațional al Crucii Roșii vineri după-amiază”, se arată într-un comunicat al organizației.

Acesta a adăugat că toate părțile au obligația de a lua măsuri de precauție pentru a evita vătămările aduse civililor și facilităților umanitare.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului a declarat pentru BBC că anchetele inițiale au sugerat că nu există „nicio indicație” că ar fi efectuat o lovitură în zonă, dar a adăugat că incidentul este „în curs de revizuire”.

Acest incident a provocat un aflux masiv de victime la Spitalul de Campanie al Crucii Roșii

„Atacul a deteriorat structura biroului CICR, care este înconjurat de sute de civili strămutați care trăiesc în corturi, inclusiv mulți dintre colegii noștri palestinieni”, a spus organizația.

„Acest incident a provocat un aflux masiv de victime la Spitalul de Campanie al Crucii Roșii din apropiere, spitalul primind 22 de morți și 45 de răniți, dar există relatări despre victime suplimentare”, precizează organizația.

Crucea Roșie a declarat că „gravul incident de securitate” a fost unul dintre câteva care s-au produs în ultimele zile.

Citeşte şi: Presiune scăzută la robinete în Baia de Fier din cauza temperaturilor ridicate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS