24.4 C
Craiova
sâmbătă, 20 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaniculă peste România

Caniculă peste România

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru astăzi, atenționări de cod galben și portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

Valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Va fi cod portocaliu de caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât
Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Caniculă și-n ziua de vineri

ANM a emis, pentru mâine, atenționări de cod galben și portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.

Va fi cod portocaliu în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Citește și: Gorj: Motociclist mort într-un accident rutier la Turcinești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS