18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, la cererea Israelului

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, la cererea Israelului

La cererea Israelului, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu, ca răspuns la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc, a anunţat preşedinţia malteză a Consiliului, relatează AFP.

„Intenţionăm să organizăm reuniunea mâine la 16:00” (20:00 GMT), a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice malteze care deţine preşedinţia Consiliului în aprilie.

Secretarul general al ONU a declarat că „condamnă cu fermitate escaladarea gravă”

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat sâmbătă că „condamnă cu fermitate escaladarea gravă” reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut „încetarea imediată a acestor ostilităţi”.

„Sunt profund alarmat de pericolul foarte real al unei escaladări devastatoare la scară regională”, a spus secretarul general într-un comunicat, subliniind că „cere tuturor părţilor să facă dovadă de cea mai mare reţinere pentru a evita orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu”.

Citeşte şi: Biden se întâlneşte cu liderii G7 pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul Iranului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS