18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiden se întâlneşte cu liderii G7 pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul Iranului

Biden se întâlneşte cu liderii G7 pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul Iranului

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni cu liderii G7, duminică, ”pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul neruşinat al Iranului”, se arată într-o declaraţie remisă de Casa Albă şi citată de CNN.

”Echipa mea va colabora cu omologii din regiune. Şi vom rămâne în legătură strânsă cu liderii Israelului”, se arată în declaraţia lui Biden.

„Vom rămâne vigilenţi la toate ameninţările şi nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare“

”Şi, deşi nu am văzut atacuri asupra forţelor şi centrelor noastre astăzi, vom rămâne vigilenţi la toate ameninţările şi nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja oamenii”, adaugă sursa citată.

Instrumente defensive americane au fost mutate în regiune în cursul acestei săptămâni şi ”au ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele şi rachetele”, se mai arată în declaraţie.

Biden a discutat, de asemenea, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu după atacurile de sâmbătă, ”pentru a reafirma angajamentul ferm al Americii pentru securitatea Israelului”.

”I-am spus că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra şi de a înfrânge chiar şi atacuri fără precedent – trimiţând un mesaj clar duşamanilor săi că nu pot ameninţa în realitate securitatea Israelului”, a scris preşedintele.

Citeşte şi: Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS