16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: România condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului

Klaus Iohannis: România condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului

România condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului, a scris duminică pe platforma X președintele Klaus Iohannis.

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Și premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe platforma X: „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor sǎi”.

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Imediat, spațiul aerian a fost închis în regiune și zeci de avioane israeliene au fost ridicate de la sol. În întreaga țară au răsunat sirenele, anunțând pericolul, conform stirileprotv.ro.

Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare

Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente. Sunt, deja, civili răniți. Armata Israelului admite însă că unele au trecut de sistemul de apărare Iron Dom și și-au atins țintele. Mai mulți civili au fost răniți.

Gărzile Revoluționare ale Iranului au declarat – inițial – că au în vedere doar anumite ținte din Israel, potrivit presei de stat din Teheran.

Televiziunile iraniene au anunțat cu entuziasm atacul

Televiziunile iraniene au anunțat cu entuziasm atacul: „O operațiune extinsă de drone lansate de Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene împotriva țintelor din ținuturile ocupate (Israel) a început cu câteva minute în urmă. Locuitorii orașelor de graniță și, de asemenea, rezidenții irakieni au văzut dronele zburând spre ținuturile ocupate (Israel).”

Atacul Teheranului vine după ce, pe 1 aprilie, doi dintre comandanții unei unități a Gărzii Revoluționare iraniene au fost uciși într-o explozie, la o clădire adiacentă ambasadei Iranului din Siria.

Citeşte şi: Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS