22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Internațională a Fraților și Surorilor, marcată azi

Ziua Internațională a Fraților și Surorilor, marcată azi

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day).

În SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day). Este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie. Axeastă sărbătoare vrea să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.

Ziua Fraților este o sărbătoare recunoscută în anumite părți ale Statelor Unite și Canada pe 10 aprilie și ca Ziua Fraților și Surorilor pe 31 mai în Europa, potrivit www.nationaldaycalendar.com. Onorează relația dintre frați și surori de toate vârstele. Spre deosebire de Ziua Mamei și de Ziua Tatălui, nu este recunoscută la nivel federal în Statele Unite. Fundația Ziua Fraților lucrează pentru a schimba acest lucru.

Din 1998, guvernatorii a 49 de state au emis oficial proclamații pentru a recunoaște Ziua Fraților în statul lor.
Zilele fraților sunt sărbătorite și în India.
Sărbătoarea hindusă a lui Raksha Bandhan, care este cel mai vechi festival din această categorie, celebrează, de asemenea, legătura dintre frați și surori.
Cu această ocazie felicităm toate familiie cu mulți copii, toți frații și toate surorile!

Citește și: Ziua Internațională a Rock and Roll-ului sărbătorită la Biblioteca Aman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS