17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei morţi, cinci răniţi şi patru dispăruţi în explozia unei centrale hidroelectrice în Italia. Între morţi, un român

Trei morţi, cinci răniţi şi patru dispăruţi în explozia unei centrale hidroelectrice în Italia. Între morţi, un român

Trei muncitori au murit, cinci au fost răniţi, iar patru sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii care a avut loc marţi după-amiază la centrala hidroelectrică Enel de la barajul Suviana, în centrul Italiei.

Explozia de la hidrocentrala Suviana, regiunea Bologna, a avut loc marți, în jurul orei 14.30 (16.30 ora României). O turbină a explodat cel de-al optulea etaj subteran, provocând un incendiu și apoi prăbușirea planşeului între două etaje ale centralei.

Explozia a avut loc la etajul opt subteran al centralei hidroelectrice de la Suviana

O echipă de 15 muncitori se afla în zona afectată de explozie. Trei au murit, patru sunt dispăruți, cinci răniți, iar trei au scăpat nevătămați.

Cei trei muncitori morţi aveau 35, 45 şi 73 de ani. Aceştia lucrau la testarea unei turbine cand brusc, din motive care mai raman de clarificat, alternatorul a explodat. Corpurile lor au fost găsite şi identificate. Între ei este şi românul Pavel Petronel Tanase, de 45 ani, rezident în zona Torino.

Patru persoane sunt date dispărute. Alte cinci sunt grav rănite și internate în spitale din Parma, Cesena, Bologna și Pisa.

Acţiunile de salvare sunt dificile pentru că a pătruns multă apă în interiorul celui de-al optulea etaj al subsolului. În operațiunile complexe de căutare a celor patru muncitori dispăruţi sunt implicați 100 de pompieri, dintre care 61 au fost trimiși ca întăriri din regiunile învecinate.

Producţia de curent electric a fost întreruptă

Enel Green Power, unitatea de producţie de energie regenerabilă a gigantului Enel, care exploatează centrala, a anunţat că se coordonează cu autorităţile după accident, care a avut loc pe barajul artificial Suviana.

Întreprinderea a anunţat că un incendiu a cuprins unul dintre cele două grupuri ale Centralei de la Bargi.

”După anchetă, bazinul barajului uzinei de la Bargi nu a fost avariat şi este în siguranţă”, a precizat întreprinderea.

Producţia a fost întreruptă, însă acest lucru nu are un impact asupra aprovizionării locale şi naţionale.

Citeşte şi: Adolescent arestat după ce a înjunghiat mortal un bărbat fără adăpost în Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS