22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliștii de la Penitenciarul Poarta Albă protestează

Sindicaliștii de la Penitenciarul Poarta Albă protestează


Sindicaliștii de la Penitenciarul Poarta Albă vor protesta în fața unității și astăzi, în intervalul orar 8.30 – 10.30.

Nemulțumirile lor sunt mai vechi și se referă la neaplicarea unei legi deja emise, care nu se aplică și la nivelul lor, după cum ne-a declarat președintele Sindicatului Democratic al Polițiștilor de Penitenciare, George Lazer.
„Neaplicarea salarizării unitare. Suntem la 7 ani distanță de la intrarea în vigoare a legii şi încă nu este aplicată. S-au aplicat pentru toate categoriile bugetare, mai puțin sistemul de ordine şi siguranță națională. În continuare, normal de hrană o avem plafonată la nivelul anului 2018. Suntem, totuşi, 6 ani mai târziu, vedem explozia prețurilor. Este calculată norma de hrană pe anul în curs la valoarea de 48 lei pe zi, noi primim 34. Deocamdată doar vom protesta împreună cu colegii în fața unității și vrem să fie ca un ultim avertisment înainte de a bloca activitatea complet”, spune George Lazer.

Liderul sindical ne-a mai declarat că meseria lor, altă dată foarte căutată, a devenit neatractivă. Deși au fost scoase posturi la concurs, din 10 locuri abia dacă se ocupă trei, patru.

Citește și: Fost șef de poliție, prins băut la volan. A lovit o mașină parcată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS