13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) 4 morţi, 77 de persoane prinse sub dărâmături, 700 răniţi în Taiwan după un puternic cutremur

(VIDEO) 4 morţi, 77 de persoane prinse sub dărâmături, 700 răniţi în Taiwan după un puternic cutremur

-


Cel puţin patru persoane au murit în cutremurul de magnitudinea 7,4 în Taiwan, cel mai violent din ultimii 25 de ani, potrivit CNN.
Cel puțin 77 de persoane sunt prinse în Taiwan sub clădiri un cutremurul puternic care a lovit coasta de est a insulei, potrivit Agenției Naționale de Pompieri (NFA).

Autoritățile nu au dat detalii despre starea celor prinși, dar au spus că operațiunile de salvare sunt în desfășurare. Dintre cei răniți, 132 se află în județul Hualien, în apropiere de epicentrul cutremurului, a adăugat agenția.

Pompierii anunţă că patru persoane au murit în comitatul Hualien, iar cel puţin 700 de persoane au fost rănite.

Trei drumeţi au murit în Parcul Naţional Taroko, într-o alunecare de teren, în apropierea epicentrului, situat în larg. A patra victimă a murit într-un tunel rutier.

Clădiri avariate

O clădire din Hualien a fost puternic avariată. Parterul s-a prăbuşit parţial, iar imobilul era înclinat la aproape 45 de grade.

La Taipei, ţigle au căzut de pe clădiri vechi şi în unele complexe rezidenţiale mai noi, iar unele şantiere au fost avariate.

Elevii unor şcoli au fost evacuaţi pe terenuri de sport şi echipaţi cu căşti galbene. Unii şi-au pus cărţi în cap pentru a se feri de căderea unor eventuale obiecte în timpul unor replici.

Serviciul feroviar a fost oprit pe întreaga insulă cu 23 de milioane de locuitori, iar circulaţia metroului a fost oprită la Taipei, în care o linie nou construită a fost avariată.

Parlamentul taiwanez, care funcţionează într-o fostă şcoală construită înainte de al Doilea Război Mondial, a suferit avarii la pereţi şi tavane.

Este cel mai important din ultimii 25 de ani, care a declanşat alerte de tsunami în Taiwan, Japonia şi Filipine.
Mai multe replici au avut loc în zonă, resimţite în capitală.

Nicio victimă sau pagube importante nu au fost semnalte imediat în Japonia.

Filipinele au fost avertizate cu privire la ”valuri înalte de tsunami” şi au îndemnat la evacuarea mai multor zone de coastă.

Citeşte şi: (VIDEO) Cutremur de 7,4 grade în Taiwan. Cel mai puternic din ultimii 25 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit după ce fost surprins de un...

Un bărbat, de 54 de ani, a murit, astăzi,...

ȘTIRI GdS