19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat a luat mai mulți ostatici într-o cafenea din Olanda

Un bărbat a luat mai mulți ostatici într-o cafenea din Olanda

Patru persoane au fost luate ostatice, sâmbătă dimineață, într-o cafenea din oraşul olandez Ede, la est de Utrecht. Cei patru ostatici au fost eliberați pe rând, apoi agresorul s-a predat poliției. Nu se cunosc încă motivele acțiunii bărbatului, care a fost condamnat în trecut pentru amenințare, conform presei olandeze.

Potrivit ziarului local olandez De Gelderlander, poliția a fost chemată la cafenea în jurul orei șase și cinci dimineața. Un bărbat cu cagulă a intrat în Café Petticoat din Nieuwe Stationsstraat în această dimineață și a ținut ostatici patru persoane. Nu pare să fi existat un motiv terorist, a raportat poliția pe X.

Un vast contingent de poliţie a încercuit zona din centrul oraşului.

Deoarece bărbatul a amenințat că detonează o bombă, circa 150 de persoane din clădirile învecinate au fost evacuate. Serviciile feroviare din zonă au fost anulate.

Suspectul avea asupra lui mai multe cuțite, pe care le-a arătat ostaticilor, dar nu se știe încă dacă avea și o bombă.

Primii trei ostatici care au fost eliberați purtau uniforma de angajați ai cafenelei. Apoi a fost eliberat și ultimul ostatic. În final, din cafenea a ieșit și agresorul, care s-a predat poliției.

Olanda a cunoscut o serie de atentate şi de comploturi teroriste, însă nu la scara celor din alte ţări europene, precum Franţa sau Regatul Unit. 

Citește și: Ministrul leton de externe demisionează după ce a fost acuzat că a închiriat avioane private pentru vizite oficiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS