13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMinistrul leton de externe demisionează după ce a fost acuzat că a închiriat avioane private pentru vizite oficiale

Ministrul leton de externe demisionează după ce a fost acuzat că a închiriat avioane private pentru vizite oficiale

Krišjānis Kariņš, ministrul leton de externe, a declarat că va demisiona în urma unui scandal legat de utilizarea fondurilor de stat pentru a plăti zboruri private în perioada în care a fost prim-ministru, informează Digi24.

Săptămâna trecută, procurorul general al Letoniei a deschis o anchetă privind utilizarea abuzivă a fondurilor publice, după ce s-a descoperit că Kariņš ar fi cheltuit până la 1,3 milioane de euro pentru închirierea de avioane private pentru călătorii oficiale.

„Îi înmânez prim-ministrului [Evika] Siliņa înștiințarea mea de demisie”, a declarat Kariņš reporterilor, adăugând că va rămâne în funcție până la 10 aprilie.

Legea privind achizițiile publice din statul baltic prevede că oficialii trebuie să folosească cele mai ieftine servicii disponibile pentru călătoriile oficiale. Kariņš, născut în SUA, a închiriat avioane private de mai multe ori pentru a zbura în țări care au curse directe regulate din Rig, inclusiv Belgia, Germania și Polonia.

El a ocupat funcția de prim-ministru al Letoniei din 2019 până în 2023, când a demisionat după ce guvernul său a început să piardă sprijinul publicului.

„Nu există încă niciun candidat oficial pentru postul vacant de la Ministerul de Externe”, a declarat Siliņa pentru Leta Newswire.

Citește și: Târgu Jiu: Femeie salvată de pompieri, după ce a amenințat că se aruncă de la etaj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS