13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, în „Schengen aerian și maritim”. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile

România, în „Schengen aerian și maritim”. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile. Autoritățile fac ultimele pregătiri.

Trebuie să știți însă că polițiștii pot legitima în continuare persoane care par suspecte. Pe 31 martie, la miezul nopții, spațiul Schengen își deschide porțile și pentru România pe plan maritim și aerian, potrivit stirileprotvro. Forțele de ordine vor fi suplimentate pe toate cele 17 aeroporturi din țară.

Vor avea loc verificări aleatorii

Vor avea loc verificări aleatorii, ceea ce înseamnă că polițiștii ori jandarmii vor putea să scoată din mulțime persoanele ce li se par suspecte. Sunt vizate persoanele urmărite de Poliție Română sau cele care ar putea ieși din țară cu documente falsificate ori cele care au interdicția de a părăsi localitatea ori țara.

Vor fi prezenți în aeroporturi și câinii de la Poliția de Frontieră, specializați în depistarea persoanelor care ar putea avea asupra lor substanțe interzise ori tutun.

„Cu dispozitivul de control, vom verifica dacă persoana respectivă este căutată, are probleme și imediat o să primim răspunsul în bazele relevante de date. După cum observați, nu sunt probleme legate de bazele relevante. Sunt bazele naționale și bazele sistemului informatic Schengen”, au transmis autoritățile.

Pe aeroporturile din România au fost întregistrate 160.000 de curse anul trecut

Numai în 2023, pe aeroporturile din România au fost întregistrate 160.000 de curse. Aproape 70% dintre ele au fost curse Schengen – majoritatea pe aeroportul Otopeni. Cu alte cuvinte, peste 23 de milioane de oameni au călătorit anul trecut către țări din zona Schengen.

Citeşte şi: Osemintele principelui Nicolae şi ale soţiei sale, reînhumate în noua catedrală de la Curtea de Argeş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS