9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOsemintele principelui Nicolae şi ale soţiei sale, reînhumate în noua catedrală de la Curtea de Argeş

Osemintele principelui Nicolae şi ale soţiei sale, reînhumate în noua catedrală de la Curtea de Argeş

Osemintele principelui Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, şi cele ale soţiei sale, Ioana Doletti, au fost reînhumate vineri în noua catedrală arhiepiscopală şi regală de la Curtea de Argeş.

Câteva sute de persoane, dintre care mulţi localnici, au asistat la ceremonia de pe platoul din faţa noii catedrale. Sicriele au fost purtate pe umeri de militari şi depuse în catedrală înainte de ora 11,00, în timp ce garda militară a prezentat onorul, potrivit Agerpres.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel.

La ceremonia militară şi religioasă, Custodele Coroanei a fost reprezentat de Principele Radu

La ceremonia militară şi religioasă, Custodele Coroanei a fost reprezentat de Principele Radu. Au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Armatei, ai administraţiei locale şi societăţii civile, precum şi membri ai Casei Majestăţii Sale.

Principele regent Nicolae şi soţia sa au fost înmormântaţi lângă regele Carol al II-lea

Principele regent Nicolae şi soţia sa au fost înmormântaţi lângă regele Carol al II-lea, în pridvorul noii catedrale. În timp ce sicriul cu osemintele principelui Nicolae era coborât în criptă, garda de onoare a executat trei salve cu cartuşe de manevră şi a prezentat onorul.

Guvernul a aprobat la începutul acestui an, în urma demersurilor Casei Majestăţii Sale, aducerea în ţară a rămăşiţelor pământeşti ale celui de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul şi al Reginei Maria, dar şi ale soţiei sale, Ioana Doletti.

Principele Nicolae al României s-a născut la Castelul Pelişor din Sinaia, la 3 august 1903, fiu al principelui moştenitor Ferdinand şi al principesei moştenitoare Maria. Principele Nicolae a fost botezat de către Împăratul Rusiei, Nicolae al II-lea.

Citeşte şi: Se închide domeniul schiabil al staţiunii Sinaia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS