35.1 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de viscol, ploi și vânt puternic până deseară

Cod galben de viscol, ploi și vânt puternic până deseară

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod galben de viscol, ploi și vânt puternic în jumătate de țară.

ANM a transmis şi o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, valabilă până deseară la ora 20.00

Temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul teritoriului și se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice.

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

Se va produce brumă în noaptea de duminică spre luni în vestul și nord-vestul teritoriului. În noaptea de luni spre marți în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud.

Cod Galben

ANM a emis o avertiyare cod galben în perioada 25 martie, ora 2 – 25 martie, ora 20.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

Citeşte şi: Cel mai tânăr primar al Ecuadorului, găsit împușcat alături de un angajat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS