12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeta, acuzată în SUA de complicitate la vânzarea ilegală de droguri și medicamente neautorizate

Meta, acuzată în SUA de complicitate la vânzarea ilegală de droguri și medicamente neautorizate

Procurorii americani din Virginia cercetează dacă platformele de socializare ale Meta Platforms, compania mamă a Facebook și Instagram, au facilitat şi au profitat de pe urma vânzării ilegale de droguri și medicamente neautorizate, a informat sâmbătă Wall Street Journal.

Procurorii au trimis citaţii anul trecut şi au pus întrebări în cadrul unei anchete penale cu mare juriu, se arată în artico., adăugând că au solicitat şi înregistrări legate de conţinutul referitor la droguri sau vânzarea ilegală de droguri prin intermediul platformelor Meta.

În timpul pandemiei de COVID-19, companiile de telesănătate au profitat de Facebook și Instagram difuzând reclame pentru medicamente eliberate pe bază de rețetă pentru tratamentul tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție, anxietate și alte afecțiuni medicale. Reclamele au contribuit la abuzul de substanțe controlate precum Adderall, a raportat WSJ, citând interviuri cu pacienți și angajați.

Vânzătorii au prezentat recent versiuni false ale medicamentelor populare de slăbit pe site-urile Meta, inclusiv unele care nu au încă aprobarea FDA, a raportat tot WSJ. Dar chiar și atunci când Meta a eliminat unele dintre reclamele semnalate, în curând apar altele noi, a spus presa.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a ajutat, de asemenea, la anchetă

Acesta a remarcat că anchetele nu duc întotdeauna la acuzaţii de infracţiuni. Ziarul a citat un purtător de cuvânt al Meta spunând într-o declaraţie: ”Vânzarea de droguri ilicite este împotriva politicilor noastre şi lucrăm pentru a găsi şi elimina acest conţinut din serviciile noastre”.

”Meta cooperează în mod proactiv cu autorităţile de aplicare a legii pentru a ajuta la combaterea vânzării şi distribuţiei de droguri ilicite”, a adăugat el.

Legiuitorii au fost îngreunați în eforturile lor de a considera Big Tech responsabil pentru ceea ce terți postează pe platformele lor de Secțiunea 230 a  Communications Decency Act, care spune că platformele online nu sunt răspunzătoare pentru ceea ce terți postează, cu câteva  excepții.

Procuratura şi o purtătoare de cuvânt a FDA au refuzat să comenteze articolul din WSJ.

Preşedintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, a declarat vineri, pe platforma de socializare X, că Meta s-a alăturat Departamentului de Stat al SUA, Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Crimă şi Snapchat pentru a ajuta la perturbarea vânzării online de droguri sintetice şi a educa utilizatorii despre riscurile asociate.

Citește și: România condamnă deschiderea în Transnistria a secțiilor de votare pentru alegerile din Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS