13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimar reținut pentru abuz în serviciu, conflict de interese și delapidare

Primar reținut pentru abuz în serviciu, conflict de interese și delapidare

Primarul comunei prahovene Bălţeşti, Ion Radu, a fost reţinut marţi pentru comiterea mai multor infracţiuni care au legătură cu exercitarea funcţiei de edil. Acesta este acuzat de abuz, conflict de interese, delapidare.

Primarul comunei prahovene Bălţeşti, Radu Ion, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte că, în ultimii şase ani, a dispus efectuarea unor plăţi din bani publici în valoare de aproape 2,5 milioane lei către către două firme pe care le administra, prin interpuşi, iar banii erau ulterior transferaţi către primar şi rudele sale.

Radu Ion are calitatea de suspect şi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată şi instigare la delapidare în formă continuată.

O altă persoană, administrator în drept al unei firme, a fost reţinută pentru complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi delapidare în formă continuată.

Alte trei persoane au calitatea de suspecţi, fiind vorba despre doi administratori în drept ai unor firme şi de un contabil.

Reţinerea edilului are loc după ce luni, 11 martie, la sediul Primăriei Bălţeşti au avut loc percheziţii. În dosarul care îl vizează pe primar au calitatea de suspecţi încă trei persoane, administratori ai unor societăţi comerciale.

Citeşte şi: Interlop reţinut după ce a vândut cu acte false maşina luată ca garanţie pentru un împrumut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS