22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Internațională a Femeii este 8 martie

Ziua Internațională a Femeii este 8 martie

Ziua Internațională a Femeii este pe 8 martie. Imaginează-ți o lume egală între sexe. O lume lipsită de părtiniri, stereotipuri și discriminare. O lume care este diversă, echitabilă și incluzivă. O lume în care diferența este apreciată și celebrată. Împreună putem construi egalitatea femeilor. În mod colectiv, toți putem #InspireInclusion. Sărbătorește realizările femeilor. Creșterea gradului de conștientizare cu privire la discriminare. Luați măsuri pentru a promova paritatea de gen. IWD aparține tuturor, pretutindeni. Includerea înseamnă că toate acțiunile IWD sunt valide, potrivit www.internationalwomensday.com.

Tema campaniei pentru Ziua Internațională a Femeii 2024 este „Inspiră incluziunea”

Tema campaniei pentru Ziua Internațională a Femeii 2024 este Inspirați incluziunea. Când îi inspirăm pe alții să înțeleagă și să prețuiască incluziunea femeilor, creăm o lume mai bună. Și când femeile însele sunt inspirate să fie incluse, există un sentiment de apartenență, relevanță și împuternicire. În mod colectiv, să creăm o lume mai incluzivă pentru femei.

Cu peste un secol de istorie și schimbări, prima Zi Internațională a Femeii (IWD) a fost organizată în martie 1911. IWD nu este specifică țării, grupului sau organizației. Este o zi de activism global colectiv și de sărbătoare care aparține tuturor celor angajați să creeze egalitatea femeilor. Feminista, jurnalistă și activistă de renume mondial, Gloria Steinem, ar fi explicat odată: „Povestea luptei femeilor pentru egalitate nu aparține niciunei feministe și nici unei organizații, ci eforturilor colective ale tuturor celor cărora le pasă de drepturile omului”. Așa că împreună, să contribuim cu toții la lupta bună. Toată activitatea IWD este valabilă, asta face ca IWD să fie atât de incluziv. Alăturați-vă și faceți din IWD ziua dvs. făcând tot ce puteți pentru a sprijini și promova femeile.

Citește și: (VIDEO) Discursul președintelui Biden privind starea națiunii în 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS