9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Discursul președintelui Biden privind starea națiunii în 2024

(VIDEO) Discursul președintelui Biden privind starea națiunii în 2024

-

În discursul său despre starea națiunii de joi seară, președintele Joe Biden a spus: „Un record de 16 milioane de americani încep afaceri mici și fiecare este un mic act de speranță”.

„Mesajul meu către Putin este simplu. Nu ne vom îndepărta, nu ne vom înclina, eu nu mă voi înclina” – a fost una dintre primele remarci ale președintelui. El a atacat direct, chiar de la începutul discursului său, pericolul în care se află Ucraina și Europa. „Istoria ne privește”, a avertizat Biden privind ajutorul pentru Ucraina. „Istoria ne privește așa cum istoria a privit acum 3 ani, pe 6 ianuarie”, a adăugat el, referindu-se la evenimentele de la Capitoliu, încurajate atunci de Donald Trump.

În mod tradițional o foaie de parcurs pentru proiectele anului, momentul evaluării stării națiunii, ce a devenit în timp un adevărat spectacol mediatic, a marcat două provocări majore pentru Biden:

  • să ofere o agendă pentru perioada care a mai rămas din acest mandat prezidențial,
  • să arate electoratului că este pregătit pentru încă 4 ani la Casa Albă.

Discursul, întrerupt de două ori

Discursul a fost marcat de două întreruperi din partea unor republicani recunoscuți pentru modul lor vocal și puțin protocolar de a-și exprima opiniile. Unul dintre ei a fost și scos din sală, potrivit CNN.

De asemenea, la un moment dat, Joe Biden a pomenit Moscova în partea referitoare la reducerea costurilor pentru medicamente. A fost ân mod evident o scăpare de limbaj, dar a depășit momentul cu o glumă.

“În toată cariera mea mi s-a spus că sunt prea tânăr. Acum mi se spune că sunt prea bătrân. (…) Dragi americani, problema cu care ne confruntăm nu este cât de bătrâni suntem, ci cât de vechi sunt ideile noastre” nu s-a ferit Biden să atace problema vârstei, des invocată în spațiul public.

Pe traseul spre podium, președintele s-a oprit pentru a vorbi cu simpatizanții și legislatorii și pentru a face poze. „Veți câștiga”, i-a spus unul dintre aceștia. În Congres s-a strigat: „Încă 4 ani!”

Citește și: (VIDEO) Un zbor în China a întârziat patru ore după ce un pasager a aruncat monede în motor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pasajul suprateran din Craiova va fi reabilitat în acest...

Pasajul suprateran din centrul Craiovei va fi reabilitat în...

ȘTIRI GdS