10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Rusia adaugă legenda șahului Garry Kasparov pe lista „teroriştilor şi extremiştilor”

(VIDEO) Rusia adaugă legenda șahului Garry Kasparov pe lista „teroriştilor şi extremiştilor”

-

Marele maestru de șah și activist politic Garry Kasparov a fost adăugat pe lista „teroriştilor și extremiștilor” Rusiei.

Fostul campion mondial de șah, de 60 de ani, a fost un oponent de multă vreme al președintelui Vladimir Putin. El a vorbit în mod repetat împotriva ofensivei militare a Rusiei în Ucraina. Organismul Rosfinmonitoring este responsabil pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorii, iar celor enumerați li se poate sechestra conturile bancare.

Rosfinmonitoring l-a adăugat pe Kasparov, de origine sovietică, în baza sa de „terorişti şi extremişti”, fără a da un motiv. Grupurile de drepturi spun că eticheta este un alt instrument pe care Kremlinul îl folosește pentru a-și reduce la tăcere criticii, împreună cu termenul de „agent străin” pe care îl aplică oamenilor pe care îi consideră inamici ai statului. Kasparov este considerat unul dintre cei mai mari jucători de șah din lume și locuiește în Statele Unite de peste un deceniu, unde s-a concentrat pe activismul politic.

În februarie anul trecut, el a cerut Occidentului să-și mențină sprijinul pentru Kiev. Kasparov a spus că Ucraina trebuie să învingă Moscova ca „precondiție” pentru o tranziție democratică în Rusia, potrivit Le Monde.

Citește și: (VIDEO) Discursul președintelui Biden privind starea națiunii în 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mario Scurtu – două medalii la olimpiade naționale și...

Mario Scurtu, elevul din Gorj, calificat la patru olimpiade,...

ȘTIRI GdS