13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriştii blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac au fost salvaţi

Turiştii blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac au fost salvaţi

Cei cinci turişti care au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac, miercuri, au fost coborâţi cu ajutorul unor corzi speciale. Ei au fost preluaţi de salvamontişti, care i-au condus apoi în parcarea de la Bâlea Cascadă, unde au maşinile personale, a transmis Agerpres.

Cei cinci turişti au fost scoşi de personalul operativ al telecabinei şi coborâţi cu ajutorul unor corzi speciale. Printre cei cinci turişti se află şi un copil în vârstă de patru ani.

Telecabina de la Bâlea Lac s-a blocat, miercuri după-amiază, la pilonul 2 de deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii.

Telecabina este singurul mijloc de transport, în această perioadă, în zona Bâlea, din Munţii Făgăraş, aflată la peste 2.000 de metri altitudine. Aici stratul de zăpadă este de 135 centimetri, potrivit meteorologilor. Transfăgărăşanul este închis circulaţiei şi numai transportul pe cablu funcţionează în zona turistică Bâlea. Telecabina de la Bâlea Lac traversează Valea Bâlea din Munţii Făgăraş, pe o lungime de 3.700 de metri.

În 2018, 18 persoane, din care patru copii, au fost blocate în telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş.

Citeşte şi: Consilierul DSVSA Gorj care a accidentat mortal o femeie, condamnat definitiv la închisoare cu executare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS