9.5 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRobotul ION a fost retrogradat: O să le spună românilor dacă le-a expirat buletinul

Robotul ION a fost retrogradat: O să le spună românilor dacă le-a expirat buletinul

Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a declarat miercuri că i s-a dat o opţiune practică robotului ION, prin crearea unei opţiuni de chatbot la care lucrează acum, prin care îl integrează cu platfoma de servicii publice a statului român şi va oferi informaţii utile cetăţenilor, scrie News.ro

”Dincolo de a ne sfătui într-o zonă de vocabular care nu depăşeşte câteva recomandări, robotul ION este creat de nişte tineri geniali care şi-au rupt din timpul lor, din banii lor pentru a face ceva un proiect util pentru societate”, a spus ministrul cercetării în emisiunea Insider Electoral de la Prima News. Bogdan Ivan a arătat că în prezent i s-a dat o opţiune practică robotului ION.

”Am creat o opţiune de chatbot la care lucrează acum, prin care îl integrăm cu platfoma de servicii publice a statului român şi prin care dacă cineva vrea să vadă că i-a expirat buletinul, şi ce trebuie să facă, robotul ION îi poate răspunde cu informaţii utile”, a subliniat Ivan. ”Să îi dăm o utilitate practică, că de discuţii politice fac alţii politică, inteligenţa umană, nu mai e nevoie şi de inteligenţa artificială”, a mai spus ministrul.

Citește şi: Studiu: Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS