12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie și-a furat constant colega de birou ca să aibă bani pentru pariuri

O femeie și-a furat constant colega de birou ca să aibă bani pentru pariuri

O angajată a Centrului de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Sector 1 București, instituție în subordinea DGASPC, și-a furat constant colega de birou ca să aibă bani pentru pariuri. Femeia a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane pe o perioadă de 90 de zile.

Femeia a fost deferită justiției pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și violarea secretului corespondenței în formă continuată. În spatele acestor acuzații stă de fapt un furt de bani, victima fiind o colegă de serviciu.

I-a fotografiat cardul…

Angajata DGASPC București a profitat de faptul că vecina de birou își lăsa adesea nesupravegheată geanta în care se aflau actele și cardurile bancare. Într-un astfel de moment, i-a luat colegei cardul, l-a fotografiat și a început să transfere bani într-un cont pe care îl deținea pe site-ul Skrill.ro. Prejudiciul total a fost stabilit la 43.049,39 lei.

Astfel, a efectuat 22 de transferuri ilegale de bani fără ca deținătoarea contului să bage de seamă. Hoața și-a plătit facturile la utilități, iar restul banlior i-a jucat pe un site de pariuri. A fost atât de șireată încât a găsit o cale prin care să șteargă de pe telefonul colegei mesajele prin care bancă anunța transferurile de bani.

…și i-a golit contul

La un moment dat, când femeia a mers la un bancomat să scoată 300 de lei din contul în care știa că are o sumă foarte mare, a fost înștiințată cu fondurile sunt insuficiente. Nedumerită, a mers la sediul băncii și a cerut socoteală. Atunci a aflat că din cei 43.000 de lei nu mai rămăseseră decât 70 de lei în cont.

S-a întors la serviciu și a început să se plângă colegilor de situația în care se afla, anunțând că va merge la poliție. În drum spre sediul poliției, a fost apelată telefonic de colega care îi furase banii. Cu promisiunea că va returna prejudiciul în câteva luni, hoața i-a cerut să nu anunțe poliția. Păgubita a decis să nu o ierte și a continuat demersul.

Nu a înapoiat nici un leu

În anchetă, angajata DGASPC a recunoscut totul, invocând faptul că la momentul furtului era dependentă de jocurile de noroc.

Deși fapta s-a petrecut în 2018, nici până în ianuarie 2024 păgubita nu și-a primit banii. Instanța a decis să pună sechestru pe averea hoaței, urmând ca paguba să fie recuperată în acest mod.

Inițial, angajata DGASPC a fost condamnată la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității, printr-o sentință a Tribunalului Ilfov. Între timp, lucrurile s-au schimbat. O parte dintre faptele pentru care a fost acuzată s-au prescris, astfel că în faza de apel, instanța superioară – Curtea de Apel București – a fost nevoită să reducă pedeapsa la 2 ani.

A rămas în picioare doar infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, pentru celelalte două fapte: acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței, procesul penal a încetat întrucât a intervenit termenul de prescripție.

Citește și: Un elev a ajuns la spital după ce a consumat nicotină la plic şi o băutură energizată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS