9.5 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat normele pentru recalcularea pensiilor

Guvernul a aprobat normele pentru recalcularea pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va aproba normele de aplicare ale Legii pensiilor. Pe baza acestora vor fi recalculate pensiile din sistemul public.

Șeful PSD a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea ca efect al noii legi.

„Un alt subiect extrem de important de astăzi este despre pensii. Aprobăm normele de aplicare ale Legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, pe merit!

Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024. Începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a declarat Marcel Ciolacu, conform digi24.ro.

Autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea tuturor pensiilor

Ministrul Muncii, Simina Bucura Oprescu, a declarat, la începutul lunii, că autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea tuturor pensiilor, aşa cum prevede noua lege. Procesul de reevaluare a dosarelor este aproape finalizat. Până pe 4 martie, trebuie să fie gata şi normele de aplicare a legii. Ministrul afirmă că vor fi gata la timp.

Citește şi: Transnistria cere „protecţia“ Rusiei în faţa „presiunii sporite“ din partea Republicii Moldova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS