28.4 C
Craiova
vineri, 12 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Familie vrea ca pensionarii, persoanele condamnate definitiv și cele care nu au opt clase să nu mai fie asistenți maternali 

Ministerul Familie vrea ca pensionarii, persoanele condamnate definitiv și cele care nu au opt clase să nu mai fie asistenți maternali 

Ministerul Familiei a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede că nu mai pot fi asistenți maternali persoanele care nu au finalizat cel puţin opt clase din învăţământul gimnazial, au condamnări definitive sau sunt la vârsta pensionării, transmite București FM.

În expunerea de motive se subliniază că, în prezent, reţeaua de asistenţă maternală este îmbătrânită şi are un nivel scăzut de educaţie, experienţă şi calificare.

Asistenții maternali vor primi atestate pentru perioadă nelimitată

Nu vor mai fi asistenţi maternali pensionarii, cei care au condamnare definitivă sau locuiesc cu persoane aflate în această situaţie, au istoric de violenţă în familie, suferă de boli transmisibile sau psihice ori sunt dependenţi de alcool şi droguri.

În plus, asistentul maternal nu va primi în plasament un copil dacă diferenţa de vârstă este mai mică de 18 ani sau depăşeşte 47 de ani şi va fi evaluat înainte de un psiholog şi de un asistent social.

Ministerul Familiei propune şi extinderea valabilităţii atestatului de asistent maternal de la trei ani la o perioadă nedeterminată, cu avizare la fiecare doi ani.

Pentru nerespectarea acestor prevederi vor fi aplicate amenzi între 2.500 şi 10.000 lei.

Citește și: Autoritățile italiene au pus sechestru pe 19 imobile ale unei prostituate românce acuzată de evaziune fiscală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS