15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGérard Depardieu, confruntat cu o nouă plângere de agresiune sexuală

Gérard Depardieu, confruntat cu o nouă plângere de agresiune sexuală

O scenografă a depus vineri o plângere împotriva lui Gérard Depardieu pentru o prezumtivă agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2021, a declarat duminică pentru AFP avocata Carine Durrieu-Diebolt.

Avocata, care o apără deja pe actrița Charlotte Arnould, presupusa victimă a unui viol care a dus la punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu în decembrie 2020, a confirmat, potrivit Mediapart, că a trimis această nouă plângere la Parchetul din Paris prin scrisoare recomandată vineri și prin e-mail sâmbătă, în care denunță agresiune sexuală, hărțuire sexuală și abuz sexist.

Parchetul din Paris nu a fost în măsură să confirme depunerea acestei plângeri

Contactat, Parchetul din Paris nu a fost în măsură să confirme depunerea acestei plângeri. Avocații lui Depardieu nu au comentat imediat.

„Niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie”, a declarat Gérard Depardieu într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro la 1 octombrie.

Faptele datează din 2021 și nu sunt prescrise

Potrivit lui Durrieu-Diebolt, faptele datează din 2021 și nu sunt prescrise. Ele s-ar fi petrecut la Paris, în timpul filmărilor pentru pelicula „Les volets verts”, regizată de Jean Becker. Femeia care a raportat incidentul, Amélie, în vârstă de 53 de ani, era scenograf de platou.

Depardieu este acuzat că, în timpul filmărilor la Paris, pe 10 septembrie 2021, „a apucat-o brutal” și „i-a pipăit talia și stomacul, urcând până la sâni”. Presupusa agresiune a fost întreruptă de gărzile de corp ale actorului.

Potrivit Mediapart, o altă femeie, Sarah, în vârstă de 33 de ani și a treia asistentă de regie la aceleași filmări, l-a acuzat pe Depardieu că a atins-o de două ori „pe piept și pe fese” la 31 august 2021, tot la Paris.

Depardieu face obiectul unei anchete preliminare la Paris

Pe lângă punerea sa sub acuzare pentru presupuse fapte care datează din august 2018, Depardieu face obiectul unei anchete preliminare la Paris, dezvăluită de Courrier de l’Ouest, pentru agresiuni sexuale în 2014 raportate de o asistentă de pe un platou de filmare, care avea atunci 24 de ani.

O altă plângere pentru agresiune sexuală depusă de actrița Hélène Darras pentru fapte care datează din 2007 a fost respinsă la sfârșitul lunii decembrie pe motiv că a fost prescrisă.

În Spania, o jurnalistă și scriitoare, Ruth Baza, a depus la mijlocul lunii decembrie o plângere la poliția spaniolă pentru un presupus viol comis la Paris în octombrie 1995.

Citeşte şi: Guvernul palestinian din Cisiordania a demisionat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS