28.4 C
Craiova
vineri, 12 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuneraliile lui Aleksei Navalnîi ar putea avea loc săptămâna aceasta

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi ar putea avea loc săptămâna aceasta

Funeraliile liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi vor avea loc săptămâna aceasta la Moscova, a confirmat luni echipa opozantului defunct, potrivit EFE, Reuters şi Meduza.io.

„Căutăm un spaţiu pentru ceremonia publică de adio pentru Aleksei la sfârşitul acestei săptămâni. Dacă aveţi un loc potrivit, vă rugăm să ne contactaţi”, a transmis pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.

Ivan Jdanov, un alt apropiat al regretatului opozant, a confirmat această informaţie şi le-a cerut susţinătorilor lui Navalnîi să contacteze echipa acestuia în cazul în care cunosc un spaţiu pentru depunerea sicriului lui Navalnîi pentru ceremonia de rămas-bun, scrie Agerpres.

Funeraliile lui Navalnîi ar putea avea loc în 29 februarie

Conform canalului Telegram Shot (pro-guvernamental), funeraliile lui Navalnîi ar putea avea loc în 29 februarie, la cimitirul Borisovo (în sud-estul Moscovei), chiar în ziua în care preşedintele Vladimir Putin îşi va rosti discursul despre starea naţiunii în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus.

În acelaşi timp, alte două cimitire din Moscova – Hovanskoe (sud-vest) şi Troiekurovskoie (vest) – sunt luate în considerare ca locuri în care corpul neînsufleţit al principalului lider al opoziţiei din Rusia ar putea fi înmormântat.

Aliaţii lui Navalnîi au dezvăluit luni că opozantul a murit în închisoare cu câteva zile înainte de a fi dat la schimb pentru Vadim Krasikov, un asasin aflat în serviciul FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) condamnat în Germania pentru uciderea unui fost comandant cecen.

Citește şi: Fermierii au înconjurat sediul Comisiei Europene pe fondul reuniunii miniştrilor Agriculturii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS