32.8 C
Craiova
luni, 15 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFermierii au înconjurat sediul Comisiei Europene pe fondul reuniunii miniştrilor Agriculturii

Fermierii au înconjurat sediul Comisiei Europene pe fondul reuniunii miniştrilor Agriculturii

Haos la Bruxelles, unde fermierii au spart cu tractoarele barajul poliției. Aceștia au blocat centrul orașului cu zeci de tractoare și au dat foc la cauciucuri şi baloţi de paie. Forţele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă, la mică distanţă de locul unde s-au reunit miniştrii Agriculturii din UE.

Peste 100 de tractoare au fost parcate în jurul sediului instituţiilor Uniunii Europene, la mică distanţă de zona izolată unde miniştrii au sosit pentru reuniune. Ulterior, câțiva fermieri au intrat cu tractoarele în barajul intalat de forțele de ordine. „Pare un război civil”, spun oficialii UE, conform digi24.ro

Protestele au loc în paralel cu o reuniune a miniştrilor europeni ai Agriculturii

Protestele, la care au participat aproximativ 900 de tractoare, au loc în paralel cu o reuniune a miniştrilor europeni ai Agriculturii. Acesta este al doilea protest major care are loc la Bruxelles în ultimele săptămâni, fermierii fiind nemulţumiţi de obstacolele birocratice, măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum şi eforturile de a ajuta Ucraina să îşi vândă cerealele. Securitatea a fost întărită în jurul birourilor instituţiilor europene. Tractoarele au forţat baricadele poliţiei în mai multe locuri, potrivit unor imagini postate pe social media. Zona din jurul clădirilor unde se întâlnesc luni miniştrii europeni ai Agriculturii a fost murdărită cu paie, orz şi anvelope incendiate.

Miniştrii agriculturii urmau să dezbată un nou set de propuneri ale UE

Miniştrii agriculturii urmau să dezbată un nou set de propuneri ale UE pentru a reduce presiunea asupra fermierilor, inclusiv o reducere a inspecţiilor agricole şi posibilitatea de a scuti fermele mici de anumite standarde de mediu. „Fermierii trebuie să fie plătiţi pentru ceea ce fac… Există aspecte ale Green Deal-ului cerute agricultorilor care nu sunt remunerate. Acesta este miezul problemei”, a declarat ministrul belgian al agriculturii, David Clarinval, referindu-se la cerinţele de mediu ale UE.

Citește şi: Agenţii de pază dintr-un mall, ameninţați cu cuţitul de un bărbat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS