20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Patru morți și zeci de răniți într-un incendiu care a cuprins un bloc de 14 etaje

(VIDEO) Patru morți și zeci de răniți într-un incendiu care a cuprins un bloc de 14 etaje

-

Patru morți și zeci de răniți este bilanțul incendiului care a cuprins, ieri după amiază, un bloc de 14 etaje din Valencia. Imobilul a fost distrus de flăcările avântate de vântul puternic.

Un incendiu a izbucnit la un etaj superior al unui bloc cu 14 etaje în cartierul Campanar din Valencia. Blocul are 138 de apartamente, în care locuiesc aproximativ 450 de locuitori.

„Se poate confirma că patru persoane au murit”, a declarat reporterilor Jorge Suarez Torres, director adjunct al serviciilor de urgență pentru regiunea Valencia.

Incendiul a început în jurul orei 17:30 la etajul al patrulea și s-a extins rapid, au declarat martorii și serviciile de urgență. Imaginile arată flăcări și nori mari de fum negru înghițind clădirea din cartierul Campanar din vestul Valencia. În clădirea cu 14 etaje se aflau peste 130 de apartamente.

22 de echipe de pompieri au luptat cu focul. Esther Puchades, șeful adjunct al Asociației Inginerilor Industriali din Valencia (COGITI), a declarat că incendiul s-a extins atât de rapid, deoarece clădirea era acoperită cu un strat de poliuretan foarte inflamabil.

Scene de haos

Un rezident, Vicente, a venit acasă și a găsit clădirea în flăcări, spunând TVE că crede că toată lumea a fost evacuată în siguranță. „Cred că au ieșit toți”, a spus el.

Luis Ibanez, care locuiește într-o clădire din apropiere, a declarat pentru TVE că s-a uitat pe o fereastră și a văzut flăcările cuprinse blocul „într-o chestiune de minute”, spunând că este „ca și cum ar fi fost din plută”. „Nu îmi venea să cred ce vedeam. Întreaga parte a clădirii chiar vizavi era în flăcări, de la primul etaj până la etajul șase și al șaptelea”, a spus el. „A fost un vânt foarte puternic și focul se extindea spre stânga cu o viteză uriașă”, a spus el, potrivit Le Monde.

Scriind la X, premierul spaniol Pedro Sanchez a spus că a fost „șocat de incendiul teribil”. El a fost în contact cu primarul și liderul regiunii „pentru a oferi orice ajutor”. Premierul a transmis condoleanțe tuturor celor afectați de incendiu. În octombrie, un incendiu a devastat un club de noapte din regiunea vecină Murcia, s-a soldat cu 13 morți. A fost cel mai grav incendiu de club de noapte din Spania în trei decenii.

Citește și: Săptămâna de lucru de patru zile, un succes în Marea Britanie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pensiile pentru luna mai, distribuite în avans

Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început distribuirea...

ȘTIRI GdS