20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a deblocat peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială

Guvernul a deblocat peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială

Guvernul a deblocat 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială. Anunțul a fost făcut joi de premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că guvernul continuă să caute soluţii pentru reducerea deficitului de personal medical din spitale.

„În primul rând, continuăm să venim cu soluţii pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităţilor locale.

În urma discuţiilor avute, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu sindicatele, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

Guvernul vrea să atragă 10.000 de cadre medicale noi în spitale

Guvernul îşi propune anul acesta să atragă aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitale.

„Astfel, după decizia pe care am luat-o în luna ianuarie, când am deblocat 7.600 de posturi, putem spune că pentru anul acesta ne propunem să atragem aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitalele publice şi asistenţă socială”, a menţionat Marcel Ciolacu.

El a arătat că „acest lucru va însemna servicii mai bune pentru pacienţi, dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spital”. 

Citește și: Un bărbat de 32 de ani i-a înjunghiat pe fratele și tatăl iubitei lui de 14 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS